TILANNEHUONE

F1-floppi iloitsee pisteistään – näkee kehittyneensä

24.10.2023 18:12

Formula 1

F1-sarjan molemmat Williams-autot nousivat pisteille, kun Mercedeksen Lewis Hamilton ja Ferrarin Charles Leclerc hylättiin Austinin kisan tuloslistalta viime sunnuntaina.

Paljon parjattu Logan Sargeant saikin siis kaikkien yllätykseksi kerättyä ensimmäisen F1 MM-pisteensä ja vieläpä kotikisassaan. Hän oli lopulta kisan kymmenes. Tallikaveri Alex Albon keräsi kaksi pinnaa yhdeksännellä sijallaan. Molemmat Williams-tallin kuskit ovat viimeksi olleet pisteillä kaudella 2021 Unkarissa.

”On aivan uskomatonta kerätä uran ensimmäiset MM-pisteet juuri kotikisassa ja vaikka koko viikonloppu oli hyvin haasteellinen.”

Logan on ensimmäinen amerikkalainen yli 30 vuoteen, joka on kerännyt F1-sarjassa MM-pisteitä.

”Olen hyvin ylpeä tiimistä ja itsestäni. Olemme tehneet kovasti töitä ja kehittyneet tällä kaudella”, Sargeant hehkutti sarjan haastattelussa.

”Teimme kovasti töitä yön yli löytääksemme autosta jotain parannettavaa, ja löysimme sen.”

”Emme voineet muuttaa paljoakaan, koska auto oli parc fermen alla, mutta työskentelimme järjestelmien puolella ja käyttämällä ohjauspyörässäni olevia työkaluja”, Sargeant paljasti Motorsport Weekille.

Williamsin keräämät pisteet kasvattivat tallin eroa Alfa Romeoon kymmenellä valmistajien sarjassa.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Meksikon GP:llä. Viime kaudella Williamsit eivät keränneet pinnoja Autódromo Hermanos Rodríguezilla. Albon oli kisan 12:s, mutta Nicolas Latifi vasta 18:s. Vuonna 2021 molemmat Williamsit olivat tuloslistan häntäpäässä.

F1: Meksikon F1 GP-viikonloppu 27.-29. lokakuuta.