Yhdysvallat jyräsi – Naisleijonat pronssipeliin

14.04.2024 00:40

Sanni Aholalla oli kiireinen ilta Uticassa ottelussa USA:ta vastaan.©Heikki Löfman

Naisleijonat

Suomen Naisleijonien jymypaukku ja MM-finaalipaikka jäivät unelmaksi. Suomi kohtasi naisten jääkiekon MM-turnauksen välierässä kivikovan ja viime vuonna mestaruuden voittaneen USA:n. Emännät laukoivat runsaasti ja jyräsivät varmasti, eikä Suomi löytänyt keinoja onnistumisiin. USA voitti ottelun lopulta luvuin 5–0 (1–0,1–0,3–0).

Ottelun avausmaalista vastasi Hannah Bilka avauserän puolivälin tuntumassa. Toisessa erässä oli erikoistilanteita, kun Suomi jäähyili. Yhdysvaltojen 2–0-maalin tuli ylivoimalla ja siitä vastasi Layla Edwards toisen erän loppupuolella. Myös Suomi pääsi erässä kerran ylivoimalle, mutta ei saanut aikaiseksi laukaustakaan.

Kolmannen erän alussa tuli lisää kylmää suihkua, kun MM-rookie Edwards teki toisen maalinsa ja siirsi sillä lukemat 3–0:aan. Neljän minuutin päästä hän iski jo 4–0:aan ja varmisti sillä hattutemppunsa. Loppunumerot viimeisteli Savannah Harmon neljä minuuttia ennen ottelun loppua.

Sanni Ahola torjui Suomen maalilla ottelussa hulppeat 50 kertaa. Aerin Frankelille kertyi nollapelissä torjuntoja vain 15. Nollapeli oli hänelle MM-turnauksessa jo neljäs.

Naisleijonat pelaa sunnuntaina MM-pronssista. Yhdysvallat puolustaa finaalissa kultaansa.