Yhdysvallat murjoi Saksan – Kanada voitti Slovakian jatkoilla

03.01.2023 06:54

Ylläri. Connor Bederd teki ratkaisevan osuman.©AOP

U20MM

Yhdysvallat voitti Saksan järisyttävästi maalein 11-1 (3-0,5-0,3-1) alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä. Logan Cooley teki ottelussa hattutempun, Ryan Ufko syötti neljä ja Suomen kaataja Jimmy Snuggerud iski tehot 1+2. Erityisesti toisessa erässä Yhdysvallat jyräsi. Se teki silloin viisi maalia. Saksan viime hetken kavennuksesta vastasi Luca Hauf.

Logan kiilasi maaleillaan pistepörssin kakkoseksi ja Snuggerud on yhä kolmantena.

Kanada pelasi yllättävän tasaisen ottelun Slovakiaa vastaan. Ottelu eteni jatkoajalle numeroissa 3-3 (1-0,2-2,0-1,1-0) ja sitten sen ratkaisi Connor Bedard illan toisella osumallaan.

Kanada meni johtoon Bedardin maalilla jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Slovakian peli oli ensimmäisessä erässä kovin rikkonaista. Se keräsi erässä kolme kahden minuutin jäähyä. Myös toisen erän alussa se joutui alivoimalle. Kanada teki yhden maalin niiden aikana ja siitä vastasi Dylan Guenther. Toisessa erässä myös Zack Ostapchuk osui Kanadalle. Libor Nemec teki Slovakialle lopulta kaksi osumaa ja Robert Baco yhden.

Bedard on turnauksen pistepörssin ykkönen tehoillaan 8+13.