Yhdysvallat pyöritteli vahvan voiton Suomesta

01.01.2023 01:24

Aku Koskenvuo sai torjuntavastuun lauantaina.©AOP

U20MM

Yhdysvaltojen vauhdikas esitys oli liikaa Suomelle alle 20-vuotiaiden MM-kisojen B-lohkon päätösottelussa. Yhdysvallat voitti ottelun maalein 6-2 (1-1, 3-1,2-0). Yhdysvallat voitti lohkon. Suomi on lohkokakkonen.

Ottelun ensimmäinen maali tuli ensimmäisen erän loppupuolella. Suomi oli juuri pelannut siistin alivoiman, mutta heti sen jälkeen Chaz Lucius löysi vapaan kolon Aku Koskenvuon vartioiman maalin kulmalta ja iski siitä Yhdysvallat 1-0-johtoon. Heti perään Suomi tasoitti. Joakim Kemell siirsi ottelun 1-1:een nätillä ylivoimaosumallaan maalin kattoon. Maalin syöttivät Aleksi Heimosalmi ja Lenni Hämeenaho. Osuma oli Kemellin turnauksen toinen.

Toinen erä oli Yhdysvalloilta vahva. Se teki kolme maalia. Erän alkupuolella Yhdysvallat rokotti ylivoimalla. Rutger McGroarty vastasi joukkueensa 2-1-johtomaalista. Erän puolivälissä Jimmy Snuggerud puolestaan yllätti hienosti Koskenvuon. Hän pisti pyörähtämällä kiekon Suomen maaliin. Neljännen kerran Yhdysvallat onnistui Luke Hughesin viimeistelyllä. Jenkkien juhlat jäi siinä kohtaa kuitenkin vähiin, sillä Suomi kavensi 4-2:een vain puolen minuutin sisään. Hämeenaho iski kiekon Niko Huuhtasen ja jälleen Heimosalmen auttamana maaliin.

Kolmannen erän alkupuolella Logan Cooley vei Yhdysvallat jo 5-2-johtoon. Illan tehomies, Snuggerud, sai osumasta illan toisen syöttöpinnansa. Suomi johti laukaustilastoa jo toisessa erässä, mutta se ei auttanut. Kolmannessa erässä Suomi oli kaksi kertaa ylivoimalla. Niistä ei tullut kavennusmaaleja. Yhdysvaltojen kuudennesta maalista vastasi Lane Hutson. Koskenvuo oli torjunnassaan myöhässsä. Syöttäjänä oli jälleen Snuggerud, sekä Cooley. Snuggerudin tehot ottelussa lopulta 1+3.

Suomen parhaana palkittiin Aleksi Heimosalmi ja Yhdysvalloilta palkittiin Snuggerud.