Yhdysvallat voitti Ruotsin ja kuittasi MM-pronssit

06.01.2023 00:15

Chaz Lucius teki kolme maalia ja takasi pronssit Yhdysvalloille. ©AOP

U20MM

Ruotsi ja Yhdysvallat pelasivat alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen pronssimitaleista torstaina. Ottelu oli lopulta trilleri, jossa taiottiin maaleja urakalla. Mitalit korjasi Yhdysvallat jatkoajalla maalein 8-7(1-0,4-5,2-1,1-0).

Yhdysvallat aloitti vauhdikkaasti iskemällä ensimmäisen maalin noin kolmen minuutin pelin jälkeen. Osuman taiteili maaliin Logan Cooley. Ruotsin peli oli mennä sekaisin hetkeä myöhemmin, kun Fabian Lysell lensi suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. Yhdysvaltojen viiden minuutin ylivoima hyytyi kuitenkin oman kaksiminuuttisen jäähyn vuoksi.

Toinen erä oli maalijuhla. Osumia satoi läpi erän muutaman minuutin välein. Ensin Yhdysvaltojen Ryan Ufko vei joukkueensa 2-0-johtoon erän toisella peliminuutilla. Ruotsi kavensi muutaman minuutin päästä Filip Bystedtin onnistumisella. Parin minuutin päästä siitä Yhdysvallat meni 3-1-johtoon Chaz Luciuksen taideteoksella ja heti perään Oskar Pettersson kavensi Ruotsille 3-2:een. Leo Carlsson tasoitti 3-3:een pienen tovin jälkeen. Sitten Yhdysvaltojen Cutter Gauthier iski 4-3-osumallaan jenkit taas johtoon ja lisäksi Lucius teki ottelun toisen maalinsa, ja Yhdysvallat johti jo 5-3. Ruotsi kavensi erän lopulla luvut 4-5:een ylivoimalla Milton Oscarsonin maalatessa. Eikä siinä vielä kaikki. Keltapaidat saivat viimeisteltyä 5-5-tasoitusmaalin erän viimeisellä peliminuutilla. Osumasta vastasi Liam Ohgren.

Kolmanteen erään Yhdysvallat vaihtoi maalivahtia. Trey Augustine vaihtui Kaidan Mberenkoon. Ruotsi meni ottelussa johtoon ensimmäisen kerran 44 minuutin pelin jälkeen. Noah Östlund iski lukemat 5-6:een. Neljä minuuttia myöhemmin Yhdysvallat tasoitti 6-6:een Luke Hughesin maalilla. Erän lopulla Yhdysvallat pääsi ylivoimalle ja meni 7-6 -johtoon. Ruotsi otti maalivahdin pois ja tasoitti ottelun 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Osuman teki Filip Bysted. Osuma oli hänelle illan toinen.

Yhdysvallat ratkaisi ottelun 2.06 minuutin jatkoajan jälkeen. Voittomaalin iski Chaz Lucius, jolle maali oli matsin kolmas.