TILANNEHUONE

Yleisurheilijat aloittavat EM-joukkuekisan Puolassa

23.06.2023 07:22

Yleisurheilijat aloittavat EM-joukkuekisan Puolassa

Silja Kososen moukariurakka Puolassa alkaa kello 17.20.©AOP

Yleisurheilu

Yleisurheilun EM-joukkuekilpailut alkavat perjantaina ja juhannusaatosta lähtien Puolan Chorzówissa kilpaillaan kolmena päivänä aiemmin Superliigana tunnetussa, mutta nyt 1. divisioonaksi nimetyssä EM-joukkuekilpailussa. Kisan kärkiryhmässä kilpailee 16 eurooppalaista yleisurheilumaata.

Suomen lisäksi mukana ovat Puola, Italia, Iso-Britannia, Saksa, Espanja, Ranska, Portugali, Tshekki, Hollanti, Sveitsi, Turkki, Ruotsi, Kreikka, Belgia ja Norja. Suomi taistelee paikasta kymmenen parhaan joukossa, mutta parhaimmillaan Suomi on aiemmin ollut 11:s 2015 ja 2019.

”Tämä on kovatasoinen arvokilpailu, mistä kertoo sekin, että mukana on 16 mestaria elokuisista Münchenin EM-kilpailusta mukaan lukien kisojen suomalaiset mestarit Topi Raitanen ja Wilma Murto”, Suomen joukkueen johtaja Jani Tanskanen muistuttaa liiton haastattelussa.

”Suomen joukkue on tasokas ja hyvä sekoitus kokemusta sekä lajin nuorempaa kärkikaartia. Tavoite on jatkaa sitä hyvää tulosvirettä, jota useassa lajissa on alkukauden aikana nähty ja tavoitella joukkueena paikkaa kärkikymmenikössä.”

EM-joukkuekilpailua perjantaina 23.6. kello 17.10 alkaen. Tulessa on 12 suomalaisyleisurheilijaa.