TILANNEHUONE

Yllättävää! Red Bull ja McLaren kaavailevat yhteistyötä

22.02.2023 16:55

Yllättävää! Red Bull ja McLaren kaavailevat yhteistyötä

Zak Brown ja Christian Horner Austinin kireässä pressissä.©AOP

Formula 1

F1-kausi on aluillaan ja myös muu lajin show pyörii jo. McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on vieraillut muutamaankin otteeseen Red Bullin tehtailla hiljattain. Tallien uskotaan neuvottelevan mahdollisesta moottoriyhteistyöstä kaudesta 2026 eteenpäin, kun F1-sarjassa tulee voimaan uudet tekniset määräykset moottorien osalta. Red Bull on myös vahvistanut tapaamiset The Independentille.

Red Bull on kuitenkin hieman yllättävä taho yhteistyölle, sillä vielä viime kaudella Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin ja Brownin välit olivat enemmän kuin kireät Red Bullin budjettikaton rikkomisen ja asian tutkimisen vuoksi.

Brown kirjoitti silloin myös kirjeen FIA:n johtoon asti ja haukkui Red Bullia huijariksi.

Lokakuussa Horner ja Brown esiintyivät myös kireätunnelmaisessa lehdistötilaisuudessa Austinissa. Ystävällisyyttä ei silloin ollut ilmassa nimeksikään, ennemmin kipinät vain lentelivät kaksikon välillä.

Red Bull sai kulukattorikkomuksestaan lopulta 7 miljoonan dollarin sakot ja siltä vähennettiin 10 prosenttia tuulitunneli aikaa. Ehkä sanktiot olivat Brownin mielestä riittävät?

F1: Bahrainin talvitestit 23.-25. helmikuuta.