TILANNEHUONE

Yllätysnimi F1-paalulle Silverstonessa

06.07.2024 18:18

Formula 1

Silverstonen F1 GP:n aika-ajo kaasuteltiin sateen uhan alla ja koleassa säässä. Se sopi kolmelle kotikisaansa ajavalle brittikuskille, jotka kiersivät radan nopeimmin ja korjasivat parhaat sijat. Mercedes-kuskit ottivat eturivin paikat.

Paalupaikan ajoi Mercedeksen George Russell ajalla 1.25,819. Russell voitti edellisen kisan Itävallassa. Kakkosruutuun Silverstonessa jäi tallikaveri Lewis Hamilton, joka jäi kärkiajasta vain 0.171. Aika-ajon kolmas oli McLarenin Lando Norris jääden 0.211 sekuntia.

Max Verstappenilla oli ongelmia Red Bullinsa pohjalevyn kanssa. Hän ajoi mutkan leveäksi ykkösjaksolla ja auto kärsi siitä. Hän jäi lopulta neljänneksi.

Valtteri Bottas oli aika-ajon 16:s. Hän taisteli kakkosjakson paikasta, mutta aika-ajon ykkösosio äityi trilleriksi sateen uhan vuoksi. Ajoaikaa kuivalla radalla veroitti kuskeilta erityisesti Red Bullin Sergio Perezin pyörähdys hiekalle. Perezin auto jäi pohjasta kiinni, joten radalle tuli punaiset liput auton noston ajaksi. Samalla mustat pilvet hiipivät radan ylle. Kunnon suihkua ei tullut.

Bottaksen aika-ajo päättyi lopulta epäonnistumiseen erityisesti tallin heikon taktiikan vuoksi. Bottas otettiin lopussa pilttuuseen, kun muut taistelivat hieman jo kuivuneella radalla vielä sijoituksista. Esimerkiksi tallikaveri Zhou Guanyu oli peräti jakson kahdeksas ja pyrähti siten mukaan kakkososioon. Lopulta hän oli aika-ajon 14:s.

Ferrarille Silverstonen supernopea rata ei sopinut. Charles Leclerc oli 11:s ja Carlos Sainz oli hieman parempi seitsemännellä sijallaan.

Tuloksia tästä.