Yllätyspelaaja teki maaleja – Washingtonilla ei kulje

17.01.2022 08:37

Yllätyspelaaja teki maaleja – Washingtonilla ei kuljeNHL

Vancouver Canucks voitti Washington Capitalsin DC:ssä maalein 4-2. Voitto katkaisi joukkueen kolmen ottelun tappioputken. Vancouverin tähti oli ruotsalaispelaaja Elias Pettersson, joka viimeisteli kaksi osumaa ottelun toisen erän viiden ensimmäisen minuutin aikana. Se oli pieni yllätys. Pettersson ei ole tehnyt maaleja ainakaan seitsemään viimeiseen peliin ja tilasto näyttää kahdeksaa osumaa kaudella. Sentteriltä odotettiin kauden alussa enemmän.

Washingtonilla ei juuri nyt kulje. Se on voittanut vain yhden tämän vuoden kuudesta ottelustaan. Joukkueen tähtipelaaja Alex Ovetshikin onnistui kuitenkin ensimmäisen erän puolivälissä. Maali oli tärkeä. Se nosti venäläispelaajan tasoihin pistepörssiä johtavan Edmonton Oilersin Leon Draisaitln kanssa. Molemmilla on nyt 54 pistettä. Mutta Washingtonilla on silti ongelmia koronan ja loukkaantumisten keskellä. Ovetshkin veti joukkueen tilannetta lehdistölle hieman yhteen ottelun jälkeen. Hän mielestään pelaaminen röyhkeästi vastustajan maalille puuttuu juuri nyt ja jäädään liikaa hiplaamaan kiekkoa siniviivalle, josta maalivahti tietysti näkee sen helposti.

”Tässä liigassa on vaikeaa tehdä maaleja siniviivalta, jos maalin edessä ei ole tarpeeksi trafiikkia. Katsomme nyt videota ja korjaamme asiaa ja jatkamme eteenpäin”, Ovetshkin toteaa NHL:n haastattelussa.

Washington-Vancouver oli sunnuntain ainoa ottelu. Winnipeg-Edmonton oli siirretty toiseen ajankohtaan.