Ylönen ja Armia maalimiehinä Montrealin voitossa

29.03.2024 06:54

Montreal Canadiensin suomalaispelaajat Jesse Ylönen ja Joel Armia onnistuivat maalinteossa joukkueen kohdatessa Philadelphia Flyersin kotonaan. Canadiens voitti ottelun maalein 4–2 (2–0,0–0,2–1).

Jesse Ylönen onnistui ensimmäisen erän loppupuolella kauden neljännessä osumassaan. Siinä auttoivat Jayden Struble ja tähtipelaaja Nick Suzuki. Osuma vei joukkueen 2–0-johtoon. Toisessa erässä ei maaleja tullut, mutta ottelun päätöserän viimeiset minuutit olivat kiireisiä. Kolme minuuttia ennen peliajan täyttymistä Armia onnistui vetämään kiekon laidalta tyhjiin. Siitä tuli Armialle kauden 13. osuma ja se oli ottelun 3–0-maali. Viimeisen peliminuutin alkaessa Flyersin Owen Tippett kavensi ottelun 1–3:een. Jake Evans viimeisteli loppunumerot tyhjiin. Aivan ottelun alussa Suzuki teki lisäksi ottelun avausmaalin ja ylitti sillä ensimmäistä kertaa urallaan 30 maalin rajan.

Montreal on Atlantic divisioonan hännänhuippu, mutta se on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Philadelphia on Metropolitan divisioonassa kolmas, mutta on kolmen tappioputkessa.

Anaheim Ducksin Urho Vaakanainen auttoi Isac Lundeströmiä alivoimamaalissa ottelussa Seattle Krakenia vastaan. Syöttöpinna oli Vaakanaisen kauden 13:s. Kraken voitti kotiottelunsa 4–2.

St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington syötti kaksi maalia ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Hän auttoi Zack Bolducia ottelun alussa 1–0-osumassa ja Pavel Buchnevichin tyhiin ottelun lopulla laittamassa 5–3-osumassa. Niillä numeroilla Blues myös voitti ottelun. Binnington on syöttänyt jo kolme maalia tällä kaudella ja on niillä toisena NHL:n maalivahtien syttötilastossa. Bluesin Kasperi Kapanen ei kerännyt tehoja.