TPS ja FC Lahti pelasivat potkupalloa ja todistivat, että vähemmän huono joukkue vie liigakarsinnan

JalkapalloVeikkausliiga

TPS ja FC Lahti pelasivat potkupalloa ja todistivat, että vähemmän huono joukkue vie liigakarsinnan

TPS ja FC Lahti avasivat Veikkausliiga-karsinnan Turussa 1-1-tasapelillä. Joel Perovuo oli ottelun tasosta liki sanaton.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.10.2022 | KUVAT All Over Press

TPS ja FC Lahti pelasivat Veikkausliigan karsintojen ensimmäisessä osaottelussa Turussa 1-1-tasapelin. Joel, oliko ansaittu lopputulos?

Rehellisyyden nimissä ottelu niin heikkotasoinen, ettei kumpikaan joukkue olisi ansainnut yhtään mitään. Ymmärrän hyvin, että ottelussa, jossa on näinkin kovat panokset, pelaaminen menee helposti riskittömäksi pallotteluksi, jossa pyritään välttämään virheitä. Tämä ottelu oli kuitenkin pelkkää potkupalloa, ei jalkapalloa. Koko 90-minuuttisen aikana ottelussa ei nähty montakaan järkevää suoritusta.

Osoitan syyttävällä sormella erityisesti FC Lahtea. TPS:llä on ollut varvin turbulenttinen kausi, vaikka joukkue sijoittui Ykkösessä kakkoseksi ja pääsi Ykkösen karsintojen kautta karsimaan myös FC Lahtea vastaan. Joukkueen uusi valmentaja Marko Rajamäki ei halunnut tehtävään, mutta otti homman vastaan velvollisuudentunnosta entistä seuraansa kohtaan. Ottamatta muuten kantaa Rapaan valmentajana, hänellä on ollut hyvin rajallisesti aikaa ruuvata TPS:n peliä paremmaksi, joten TPS:lle voi antaa jonkinlaisen synninpäästön, mutta FC Lahdelle ei.

Olin toiveikas, että Mikko Mannila olisi saanut jonkinlaisen isomman kurssin muutoksen aikaan tultuaan kesken kauden Lahden valmentajaksi, mutta valitettavasti mitään suurta muutosta ei ole tullut. Myös muutamien pelaajien asenne ja heidän hyysäämisensä ihmetyttää. Esimerkiksi Altin Zeqirin pelaaminen oli tänään luokatonta. Hän ei tuonut ylöspäin pelaamiseen juurikaan mitään ja alaspäin pelaaminenkaan ei ollut kaksista. Jos tällaisessa pelissä on voittamisen sijasta tärkeämpää keskittyä kiukuttelemaan, niin ei voi kuin ihmetellä.

Ainoa valopilkku illassa oli Loorents Hertzin 1-0-osuma. Se oli hyvin rakennettu ja tehty maali – mutta oikeastaan se oli FC Lahden ainoa järkevä hetki tässä ottelussa.

Kun Roope Pakkanen iski tasoituksen 72. minuutilla, TPS olisi voinut sen jälkeen jopa voittaa ottelun. Se sai maalista lisää virtaa, kun taas FC Lahti hyytyi täysin.

Kaikkineen todella surkea jalkapallo-ottelu. Jos FC Lahti ei selvitä varsin keskinkertaista TPS:ää tässä karsinnassa, sen kuuluukin silloin pudota ja pelata ensi kaudella Ykkösessä. Kaikki kunnia TPS:lle, mutta tämän tasoisen TPS:n voittaminen ei pitäisi olla liigajoukkueelle mikään haaste.

Kumpi joukkueista pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja kumpi Ykkösessä?

Ensimmäisen pelin perusteella voisi sanoa, että vähemmän huono joukkue vie tämän karsinnan. Toki tässä on pari päivää ennen sunnuntaita muuttaa asioita, joten ei nyt vielä ihan kaikkea toivoa menetetä. Mitään ihmeellisiä kummankaan joukkueen ei tarvitsisi tehdä. Pari järkevää muutosta ja se olisi siinä.

TPS:llä on torstaisen pelin perusteella pieni etu puolellaan, mutta ottelu pelataan Lahdessa, mikä on tietenkin etu Lahdelle. Marginaalit ovat kuitenkin niin pieniä, että ottelun voi voittaa kumpi tahansa. Itse ensi olisi yllättänyt, jos ottelupari ei ratkeaisi vielä normaalin peliajan puitteissa, mutta pelataan ottelu ensi ja katsotaan sitten. Tämä ilta ei ollut kuitenkaan mitään jalkapalloherkkua kenellekään.