Tuleeko Messistä kiistaton kuningas vai pilaako Ranska ikonin viimeisen tanssin?

Lionel Messin maajoukkueura päättyy joko maailmanmestaruuteen tai finaalitappioon.

Jalkapallon MM2022

Tuleeko Messistä kiistaton kuningas vai pilaako Ranska ikonin viimeisen tanssin?

Joel Perovuo povaa illan loppuottelusta asemasotaa, jossa puntarissa ovat Argentiinan paineensietokyky ja Ranskan kyky kestää sairastelut.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 18.12.2022

Finaalipäivä.

Qatarissa on nähty hienot kisat ja tukku otteluita, jotka ovat jääneet ikuisesti jalkapallofanien mieliin.

Monien yllätysten jälkeen finaaliin selvisivät vahvasti läpi kisojen pelannut Ranska ja katastrofaalisesti kisat aloittanut, mutta hienon kasvutarinan meille tarjoillut Argentiina.

Finaalit ovat pääsääntöisesti tarkkoja otteluita, joissa jäädään monesti pelillisesti vaatimattomallekin tasolle.

Taktinen tilanne finaalissa on selkeä. Ranska jatkaa omalla tyylillään ja pyrkii varmasti ohjaamaan Argentiinan vasemmalle laidalle. Ranskalla tulee todennäköisesti olemaan enemmän pallonhallintaa, kuin aiemmissa jatkopeleissä, sillä Argentiina tulee varmasti panostamaan tiiviiseen puolustusmuotoon omalla kenttäpuoliskollaan.

Näin Argentiina pyrkii minimoimaan tilanteet, jossa Ousmane Dembele ja Kylian Mbappe pääsevät juoksemaan isoissa tiloissa. Argentiina pyrkii hyödyntämään Ranskan välillä huolettoman puolustamisen Lionel Messin avulla ja iskemään nopeasti.

Finaalista on siis odotettavissa asemasotaa. Maali jommalle kummalle muuttaa tietenkin tilanteen ja siinä vaiheessa viimeistään mitataan joukkueiden henkinen kantti. On muutenkin kiinnostava nähdä, pystyykö Argentiina rentoon suoritukseen. Pelissä on kuitenkin – haluttiin tai ei, paljolti Messin maailmanmestaruus, vaikka joukkuelajista onkin kyse.

Argentiina pelaa Lusail Iconic Stadiumilla jo kisojen viidennen ottelunsa siinä missä Ranska pelaa finaalissa ensimmäistä kertaa finaaliareenalla. Ranskaa rasittaa myös pelaajien sairastelu ja tämä antaa myös Argentiinalle mahdollisen edun finaaliin. Loputtomiin ei Ranska pysty paikkaamaan poissaolijoitaan.

Joka tapauksessa herkullinen ilta tulossa, jonka päätteeksi näemme, nouseeko Messi kiistattomaan kuninkuuteen vai jatkaako Ranska hallintaansa MM-areenoilla.