Valioliiga-kauden suurimmat floppiostot löytyvät Lontoosta

Marc Cucurella (vas) ja Kalidou Koulibaly ovat olleet pahoja pettymyksiä Chelseassa. Vuosi sitten tammikuussa Tottenhamiin hankittu Dejan Kulusevski on sen sijaan ollut erinomainen hankinta.

JalkapalloValioliiga

Valioliiga-kauden suurimmat floppiostot löytyvät Lontoosta

ElmoTV listasi tämän Valioliiga-kauden kymmenen suurinta siirtofloppia. Lista ei mairittele lontoolaisseuroja.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 17.3.2023 | KUVAT All Over Press

Valioliiga-kauden 10 surkeinta siirtoa

1. Richarlison, Tottenham

Selitykset ovat aina tervetulleita, joskus jopa aiheellisia, mutta faktat ovat faktoja – ja Richarlisonin kausi Tottenhamissa on ollut järkyttävä pettymys. Nolla liigamaalia 60 miljoonaa puntaa maksaneelta hyökkääjältä on anteeksiantamatonta. Richarlisonin surkeaa kautta Tottenhamissa korostaa brasilialaisen loistavat esitykset MM-kisoissa. Kävipä ensi kaudella mitä ja missä tahansa, tämän kauden katastrofia mikään ei muuta.

2. Kalvin Phillips, Man City

Loukkaantumiset ovat sotkeneet Phillipsin kautta, mutta se on vain osa ongelmaa. Kun Manchester City maksoi Phillipistä viime kesänä Leedsille 42,5 miljoonaa puntaa, he odottivat jotain muuta kuin viittä liigaottelua vaihtomiehenä – ja sitä, että Phillips palaa Qatarin MM-kisoista niin ylipainoisena, että Pep Guardiolan on pakko mainita siitä julkisesti. Käsittämätöntä.

3. Pierre-Emerick Aubameyang, Chelsea

Aubameyang oli kolme vuotta sitten Arsenalin juhlituin talismaani, mutta sen jälkeen gabonilaisen syöksy o ollut jyrkkää. Barcelonassa Auba pystyi Arsenalista potkut saatuaan sentään vielä konttaamaan, mutta Chelseassa hänellä on tehnyt suuria vaikeuksia mahtua edes penkille. Ainoa lieventävä asia on ollut se, ettei Chelsea maksanut hänestä 60 miljoonaa puntaa, kuten Tottenham Richarlisonista. 12 miljoonaa puntaa olivat kuitenkin hukkaan heitettyjä puntia.

4. Marc Cucurella, Chelsea

Cucurellasta Chelsea sen sijaan maksoi viime kesänä 62 miljoonaa puntaa. Ja mitä se sillä sai? Ailahtelevan ja epävarman puolustajan, joka on joutunut Chelsean kannattajien hampaisiin. Toisaalta Cucurellaa ei kannata määräänsä enempää haukkua. Hän on ollut sellainen pelaaja kuin Chelseakin.

5. Mykhailo Mudryk, Chelsea

Chelsea kannattajat juhlivat kuin liigamestaruutta, kun Chelsea löi tammikuussa viimeisillä jaardeilla Arsenalin kilpajuoksun ukrainalaislupauksesta. Kukaan ei surrut sitä, että vain 29 sarjaottelua Shakhtar Donetskissa pelanneesta laiturista piti maksaa 88 miljoonaa puntaa. Kysymys kuuluu, missä tuulettajat ovat nyt? Kotonaan, sillä Mudryk on ollut siirtonsa jälkeen luokaton. Toivottavasti nuori mies ei ole sanonut vielä viimeistä sanaansa Sillalla.

6. Antony, Man United

Erik ten Hag tiesi, mitä hän halusi – ja hänen olisi pitänyt tietää, mitä hän 88 miljoonalla punnalla sai, kun hän osti Antonyn edellisestä seurastaan Ajaxista. Show-temppuja brasilialaiselta on Manchester Unitedissa löytynyt, mutta kentällä hän on ollut yhtä kadoksissa ja yhtä tehoton kuin hänen maanmiehensä Richarlison. Kolme osumaa Valioliigassa koko kauden aikana – ja maaleista viimeisin lokakuun alussa. Sitäkö ylihintaiselta brasilialaiselta oikeasti odotettiin?

7. Duje Ćaleta-Car, Southampton

Kroatialaistoppari olisi listalla korkeammalla, jos hänestä olisi maksettu suurempi siirtosumma kuin 10 miljoonaa puntaa, jonka Southampton maksoi viime kesänä Marseillelle. Ćaleta-Car on ollut valtava pettymys, mitä kuvaa se, että hän joutui Nathan Jonesin alaisuudessa harjoittelemaan hetken aikaa jopa juniorijoukkueen mukana.

8. Kalidou Koulibaly, Chelsea

Koulibaly olisi ollut Chelsealta loistohankinta – kaksi vuotta sitten. Nyt 31-vuotias toppari on ollut osa Chelsean tämän kauden ongelmia eikä niiden ratkaisua. Senegalilaistoppari ei ole tuonut Chelsean puolustukseen johtajuutta, vaan epävarmuutta – ja hänestä Napolille maksettu 33 miljoonan punnan siirtosumma näyttää nyt karkealta ylihinnalta.

9. Gianluca Scamacca, West Ham

24-vuotias italialaishyökkääjä ei ollut West Hamin suurin epäonnistuja tällä kaudella, mutta hänet hankittiin sellaiseen ruutuun, jossa vaaditaan tuloksia. Kolme liigamaalia koko kauden aikana – ja nolla liigamaalia lokakuun alun jälkeen – on ollut ultimaattinen epäonnistuminen 30 miljoonaa puntaa maksaneelta maalintekijältä.

10. Billy Gilmour, Brighton

Gilmourin kohtalona oli olla väärässä paikassa väärään aikaan. Thomas Tuchel ei olisi halunnut viime kesänä myydä häntä, mutta Chelsean oli puolipakko luopua Skotlannin maajoukkueeseen nousseesta 21-vuotiaasta lupauksestaan. Gilmour siirtyi 9 miljoonalla punnalla Brightoniin vain todetakseen, että hänet ostanut Graham Potter siirtyi miltei saman tien Chelseaan. Ja sen pituinen se. Kaksi liigaottelua avauksessa, kolme vaihdosta. Siinä Gilmourin synkän kauden saldo.