Valioliigan historian suurin siirtoikkuna helisee vielä viimeisen viikon jättisiirroista

Leicesterin Wesley Fofana on lähdössä Lontooseen ja AS Roman Tammy Abraham Helsinkiin.

Jalkapallo

Valioliigan historian suurin siirtoikkuna helisee vielä viimeisen viikon jättisiirroista

Valioliigan historiallisen suuri siirtoikkuna on auki vielä kuusi päivää. Mitä Valioliigan siirtomarkkinoilla ehtii vielä tapahtua? Paljonkin.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.8.2022 | KUVAT All Over Press

Arsenal: Haavissa Pedro Neto

Tuleeko Pedro Neto Arsenaliin?

Arsenal sai viimeinkin lainattua Pépén, joka pelaa loppukauden lainalla OGC Nicessa.

Pépén poistuminen palkkalistoilta avaa tien uuden laitahyökkääjän hankinnalle – ja kaikki merkit viittaavat siihen, että Arsenalin ykköstavoite on Wolverhamptonin Pedro Neto. Siirtosumma liikkunee 40-50 miljoonan punnan välimaastossa.

Youri Tielemansin tulosta on puhuttu koko kesä, mutta siirto tuskin toteutuu ainakaan tänä kesänä.

Arsenal yrittää uittaa vielä ainakin Hector Bellerinin ja Ainsley Maitland-Nilesin muihin seuroihin. Maitland-Nilsesista voisi irrota jopa siirtosummakin, varsinkin, jos ostaja on West Ham.

Chelsea: Fofana tulossa

Chelsean konehuoneessa kierrokset käyvät kuumina. Kovin vääntö on käynnissä Leicesterin topparista Wesley Fofanasta. Vaikka Leicester on vakuuttanut, ettei Fofana ole myynnissä, viimeisimmät tiedot viittaavat siihen, että Fofana siirtyy Bridgella tulevalla viikolla 75-80 miljoonalla punnalla.

Myös Pierre-Emerick Aubameyangin siirto Barcelonasta voi toteutua, vaikka Chelsea ja Arsenalin ex-hyökkääjä eivät ole päässeet sopimukseen henkilökohtaisista ehdoista.

Check all the boosted odds offered by LeoVegas – and play! Man City, Arsenal, Juventus, Barcelona….

Evertonin Anthony Gordon on myös Chelsean kiikarissa, mutta Evertonin manageri Frank Lampard kiisti perjantaina, että Chelsea olisi tehnyt Gordonista tarjousta.

Marcos Alonso luiskahtanee vielä Barcelonaan, jos Barcelona saa tilaa limiitteihinsä – eikä muidenkaan ulkoreunalla olevien pelaajien lähtö ole poissa laskuista.

Liverpool: Klopp oli väärässä

Liverpoolin paketin piti olla pitkälti kasassa, mutta Thiagon loukkaantuminen ja kauden odotettua heikompi aloitus on pakottanut Liverpoolin etsimään uutta keskikenttäpelaajaa. Jürgen Klopp vakuutti aiemmin, että ratkaisu keskikentän poissaoloihin on seuran sisällä, mutta perjantaina hän myönsi, että tilanne on muuttunut. AC Milanin Ismael Bennacer ja PSG:n Leandro Paredes ovat mahdollisia vaihtoehtoja keskikentälle.

Borussia Dortmundin Jude Bellinghamin siirto olisi kovan luokan yllätys, muttei mahdoton. Bellingham pystyy pelaamaan useissa rooleissa keskikentällä ja hänellä olisi käyttöä myös Thiagon palattua. Liverpool olisi todennäköisesti valmis antamaan Naby Keitan vaihdossa.

Manchester City: Ikkuna kiinni

Manchester City veti lopullisesti viivan Bernarndo Silvan myymiselle tässä siirtoikkunassa. Etihadilla tuskin tapahtuu muutenkaan mitään dramaattista siirtoikkunan viimeisen viikon aikana.

Manchester United: Antony lähellä

Tämän hetken kuumin ja sihisevin pesäke löytyy Old Traffordilta. Manchester United yrittää epätoivoisesti vahvistaa joukkuetta maailmanluokan tähdillä.

Antony on lähellä siirto Old Traffordille.

Vaikka Ajax onkin vakuuttanut, ettei brassilaituri Antony ole myynnissä, Ajaxin kannattajien kannattaa varautua Antonyn lähtöön. Siirtosumma saattaa nousta jopa yli 80 miljoonan punnan. Toinen laituri, PSV:n Cody Gapko on edelleen Unitedin suurennuslasin alla.

United etsii kuumeisesti myös uutta maalintekijää, mutta kortit ovat vähissä. United on ollut yhteydessä Pierre-Emerick Aubameyangiin ja entiseen pelaajansa, Memphis Depayhin, mutta kummankaan tulo OT:lle ei ole mitenkään varmaa. Aubameyang on kaiken lisäksi sanonut, että hän haluaa siirtyä vain Chelseaan, joka pystyy tarjoamaan sille Mestareiden liiga -jalkapalloa. Myös viimeisetkin toiveet Napolin Victor Osimhenin siirrosta ovat kaatumassa samaan Mestareiden liiga -kynnykseen.

Maalivahti Martin Dubravkan lainasiirto Newcastlesta on pitkälle sovittu, mutta papereita ei ole allekirjoitettu,

United yrittää epätoivoisesti vääntää vielä maaliin Frenkie De Jongin siirron Barcelonasta. Vaikka tilanne on ollut umpikujassa koko kesän, De Jongin siirron mahdollisuutta ei kannata kokonaan vielä hylätä. Toivo elää niin pitkään, kun kello käy.

Ja sitten on oma tämä oma erikoistapauksensa – hän, jota kukaan ei tunnu haluavan. Ei edes Manchester United itse. Cristiano Ronaldoa on tarjottu viimeksi Napoliin, mutta sielläkään ei aivan hirveästi tunnu vetoa olevan – varsikin, jos Osimhen ei halua siirtyä Old Traffordille.

United yrittää myydä tai lainata vielä pelaajiaan ulos, mutta puheet Harry Maguiren lähdöstä voitaneen unohtaa.

Tottenham: Malinovskyi mahdollinen

Tottenham on vielä markkinoilla ja etsii ainakin yhtä peliä tekevää keskikenttäpelaajaa. Ostolistan ykkösnimi juuri nyt on Atalantan Ruslan Malinovskyi. 18 miljoonan punnan siirto voi hyvinkin toteutua ennen ikkunan sulkeutumista.

Tottenham reivaa edelleen pelaajia myös ulos. Harry Winks on siirtymässä Sampdoriaan ja Japhet Tangangalle on useampia ottajia, myös Valioliigassa. Kannattaa myös seurata mitä tapahtuu Djed Spencelle. Toimitusjohtaja Fabio Paratici halusi nuorukaisen väen väkisin, mutta Antonio Conte ei – eikä kuplille kehuttua Spencea ole näkynyt Tottenhamin kokoonpanoissa.

Muut seurat: Paqueta Lontoossa

West Ham on viimeinkin saamassa maaliin Lucas Paqueta siirron Lyonista. Brasilialaisen siirtosumman uskotaan nousevan yli 50 miljoonan punnan. Siirtoguru Fabrizio Romanon mukaan Paqueta lentäisi tänään Lontooseen lääkärintarkastukseen ja viimeistelemään siirtonsa. Tosin Tottenham yrittää kaapata vielä siirron, mutta ei välttämättä enää onnistu siinä.

Newcastle sai perjantaina pakettiin Alexander Isakin 58 miljoonan punnan siirron Real Sociedadista. Myös Watfordin hyökkääjän Joao Pedron 30 miljoonan punnan suuruinen siirto on edelleen tapetille, eikö Newcastle ole luopunut myöskään toiveistaan kaapata vielä James Maddisonia Leicesterista.

Leicesterin tilanne on muuttumassa kaoottiseksi seuran vaikean taloustilanteen vuoksi. Kasper Schmeichel lähti jo kesällä ja Wesley Fofana, James Maddison ja Youri Tielemans ovat kaikki lähtökuopissa. Jopa Jamie Vardy saattaa vielä liikkua siirtoikkunan aikana. Kaikkia tähtiään Leicesterin ei tarvitse myydä. Todennäköisin lähtijä on tällä hetkellä Fofana.

Nottingham jatkaa tivolinsa pyörittämistä. Se on tehnyt tarjouksen Atletico Madridin Renan Lodin ja  Evertonin Michael Keanen lainasiirroista. Aston Villa on tehnyt 15 miljoonan punnan tarjouksen Southamptonin puolustajasta Jan Bednarekista. Wolves on puolestaan hankkimassa Sasa Kalajdzicista Stuttgartista,