Valioliigan suurin siirtofloppi on pelannut vain 85 minuuttia – tässä koko TOP5

Bryan Gil on kokenut kauden suurimmat tähtihetkensä parturissa. Ja nekin ovat olleet painajaismaisia.

JalkapalloValioliiga

Valioliigan suurin siirtofloppi on pelannut vain 85 minuuttia – tässä koko TOP5

Valioliigassa on tällä kaudella ollut monta karmeaa siirtofloppia. Heistä karmein on pelannut vain 85 minuuttia ja on jo nyt lähdössä seurasta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 22.1.2022 | KUVAT All Over Press

1. Bryan Gil

Tottenhamin usko Bryan Gilin potentiaaliin on tällä hetkellä kovalla koetuksella. 20-vuotiaan laiturin piti olla jonkin sortin taikuri, kun hän siirtyi kesällä jättikaupalla Sevillasta. Siirtosumma oli 21 miljoonaa puntaa + Erik Lamela, joka siirtyi samassa kaupassa Sevillaan. Puhutaan siis helposti yli 40 miljoonan punnan pelaajasta. Tähän mennessä Gil on pelannut Valioliigassa yhteensä 85 minuuttia. Turha ihmetellä, miksi Gil on lähdössä lainalle Niceen ja karistamassa Lontoon pölyt kokonaan taikurimaisista jaloistaan. Herra varjele sitä huutoa, jos Arsenal olisi ostanut tuolla summalla samanlaisen flopin!

2. Jack Grealish

Kaiken piti olla täydellistä. kun yksi Valioliigan viime kauden suurista sensaatioista siirtyi kesällä Aston Villasta 100 miljoonalla punnalla Pep Guardiolan tähtitehtaalle Manchester Cityyn. Grealishin taidot eivät ole puolessa vuodessa minnekään kadonneet, mutta niistä taidoista on nähty tällä kaudella vain nostalgisia häiveitä. Joutunut jopa taistelemaan paikasta avauskokoonpanossa. Pelannut avauksessa 14 kertaa, tehnyt kaksi maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Paljon mahdollista, että joku odotti Etihdailta 100 miljoonan punnan mieheltä enemmän.

3. Jadon Sancho

Jadon Sancho on ollut järkyttävä pettymys siirryttyään kesällä 75 miljoonalla punnalla Borussia Dortmundista Manchester Unitediin. Toki Sanchon puolustukseksi on sanottava, että tilanne ei ole ollut helppo hänen kannaltaan. United kausi on ollut kaoottinen ja kun Sancho hankittiin, kukaan ei osannut odottaa Cristiano Ronaldon siirtyvän siirtoikkunan lopussa OT:lle syömään Sanchon elintilaa. 10 kertaa avauksessa ja yksi maali. Unitedin on vain uskottava, että Sanchon potentiaali ei ole kadonnut minnekään.

4. Nikola Vlašić

Kun pelaajan siirtoa arvioidaan, siinä on peliesitysten lisäksi kaksi tärkeää muuttujaa – siirtosumma ja ostavan seuran varallisuus. Manchester City voi heittää 25 miljoonan punnan rapalan veteen tuosta vain, mutta kun sen tekee West Ham, silloin siihen pitäisi tarttua arvokala. Nikola Vlašić tuli kesällä TsSKA Moskovasta 25 miljoonalla punnalla, mutta kauden aikana hän on osoittautunut särkikalaksi. Neljä kertaa avauksessa ja yksi liigamaali kertovat kaiken,

5. Romelu Lukaku

Onko Romelu Lukaku maailmanluokan hyökkääjä ja maalintekijä? Kiistatta on, mutta yhtä kiistatta hän on ollut valtava pettymys siirryttyään Chelseaan kesällä 97,5 miljoonalla punnalla Interistä. 10 liigaottelua avauksessa, viisi vaihdosta, viisi liigamaalia. Oli loukkaantumisia tai ei, Lukaku ei ole ollut sitä, mitä häneltä odotettiin. Onko syy Chelsean pelitavassa vai Lukakussa, silläkään ei ole väliä. Ainoa lohtu on, että Lukaku voi tehdä vielä mitä tahansa, jos hänen roolituksensa saadaan vain raiteilleen ja hän löytää maagisen kosketuksensa.