Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon ylle on noussut vakavasti otettava uhkakuva

Valtteri Bottas oli Silverstonessa 12:s, mutta tulosluettelo ei kerro koko totuutta.

Formula 1

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon ylle on noussut vakavasti otettava uhkakuva

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon tilanne on muuttumassa entistä haastavammaksi. Erkki Mustakari epäilee, että tallissa odotetaan oikeasti jo Audi-aikaa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.7.2023 | KUVAT All Over Press

Alfa Romeon ja Valtteri Bottaksen tuska ei ElmoTV:n F1-asiantuntijan Erkki Mustakarin mukaan helpottanut Silverstonessa, vaikka viikonloppuna saatiinkin välähdyksiä paremmasta.

”Tulosluettelo näyttää Valtterin kannalta paremmalta kuin mitä todellisuus oli radalla. Jos Alpinen autot olisivat kestäneet kisan loppuun asti, ne olisivat varmasti olleet Valtterin edessään myös lopputuloksissa. Nyt molemmat keskeyttivät, mikä nosti Valtterin sijalle 12”, Mustakari avaa.

”Valtterin edellä tuloslistalla olevista autoista oli napsittavissa ehkä vain Williamsin Logan Sargeant, joka oli kisan 11:s. Kaikki muut olivat ehdottomasti tämän päivän Alfa Romeota nopeampia kuskeja.”

”Se, että Williams on noussut Alfa Romeon edelle, ei ole sattumaa. Williams on tehnyt vähitellen nousua, kun Alfa taas on tehnyt tasaista laskua. On pakko kysyä, tätäkö Valtteri meni kehittämään Alfa Romeolle? Nämä ovat hänelle haasteellisia aikoja.”

”Alfa Romeon kannalta tilanne on jopa hälyttävä, sillä Williamsit saattavat hyvinkin pysyä sen edellä valmistajien MM-sarjassa. Sijamenetykset ovat talleille taloudellisesti tärkeitä, minkä lisäksi putoaminen vauhdissa Williamsin taakse olisi kova isku Alfa Romeolle.”

”Tässä alkaa vähän tulla sellainen olo, että tallissa odotetaan nyt jo Audia eivätkä katseet ole enää tässä kaudessa samanlaisella tarmolla kuin aiemmin. Muutenkin kaikki tällä kaudella flopanneet tallit puhuvat jo keskittymisestä ensi kauden haasteisiin. Näin käy joka kausi, mikä sinällään on harmittavaa lajin kannalta”, Mustakari murahtaa.