Valtteri Bottaksen kompuroinnissa kaikista huolestuttavinta on yksi kriittinen asia

Valtteri Bottas lähtee Miamin lauantaisiin aika-ajoihin ja sunnuntain kisaan vaikeasta tilanteesta.

Formula 1

Valtteri Bottaksen kompuroinnissa kaikista huolestuttavinta on yksi kriittinen asia

Erkki Mustakari epäilee, onko vaikeuksien keskelle ajautunut Valtteri Bottas kadottamassa motivaationsa formula ykkösiin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 6.5.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas lähtee Miamin GP:n lauantaisiin aika-ajoihin ja sunnuntaina ajettavaan kisaan haastavasta tilanteesta.

ElmoTV:n F1-asiantuntijan Erkki Mustakarin mukaan se tiedetään jo etukäteen, ettei Alfa Romeon vauhti riitä suoranopeuksia huutavalla Miamin katuradalla.

”Miami on hankala rata Alfa Romeolle, koska siellä ajetaan Bakun tavoin katuratatyyliin. Suoranopeutta ei Alfassa ole riittävästi, joten tämän kauden näytöillä vain muiden epäonni voi avata Valtterille edes pienen sauman menestyä. Myös sadesään uhka voi tietysti tuoda kisassa lisämomentumia, mutta nykyään sadesään vaikutukset kisaan ennakoidaan talleissa todella tarkasti jo etukäteen.”

”Valitettavasti tilanne on se, että Alfa taistelee Miamissa Haasin kanssa jämäpisteistä. Haas ei myöskään onnistunut Bakussa ja viime kaudella kovassa huudossa tallissa olleen Kevin Magnussenin tähti on alkanut pudota. Jenkkitalli on kuitenkin varmasti nälkäinen kotitantereellaan, joten eihän tämä Alfan kannalta hyvältä näytä.”

8.00 for Sergio Perez to take the pole in Miami! Use your 25€ combi free bet on your 1st deposit and have a go at Mr Green!

Mustakarin mukaan toinen suuri huolenaihe Bottaksen kohdalla on, missä jamassa nastolalaisen oma motivaatio on.

”Kyllähän tässä pakostakin mietityttää, onko hänen F1-motivaationsa enää niin kovaa rautaa mitä ennen. Toivottavasti Valtteri osoittaa tekemisillään nämä ja aiemmat kommenttini tyhjiksi. Nyt tilanne kuitenkin askarruttaa”, Mustakari myöntää.

Viikon takainen Bakun F1-viikonloppu oli Bottaksen kannalta murheellinen.

”Kaikista huolestuttavinta Valtterin kannalta oli se, että hän oli perjantain aika-ajoja lukuun ottamatta tallikaveriaan Guanyu Zhouta hitaampi. Zhou joutui toki keskeyttämään varsinaisessa kisassa teknisten ongelmien vuoksi, mutta hän oli kisassakin Valtteria selvästi nopeampi.”

Kisan jälkeen paljastui, ettei Bottaksen auto ei ollut kisassa parhaassa iskussa.

”Valtteri kertoi kisan jälkeen, että auto oli ottanut osumaa ensimmäisellä kierroksella ja kisa valui siihen. Autossa oli ilmeisesti diffuusorivikaa. Tekninen vika antaa paljon anteeksi, mutta ei kaikkea. Vanhan totuuden mukaan ensimmäinen vertailukohta kuljettajalla on oma tallikaveri ja siinä vertailussa Valtteri jäi Bakussa tallikaverilleen kakkoseksi.”

”Jos Valtteri on samanlaisella autolla ajavaa Zhouta pysyvästi hitaampi, siitä tehtävät johtopäätökset ovat Valtterin uran kannalta kylmää luettavaa”, Mustakari sanoo.

Miamin GP:n aika-ajot lauantaina kello 23 ja Miamin GP sunnuntaina kello 22.30.