Valtteri Bottaksen lento on paljastanut Kimi Räikkösen väsymisen formula ykkösiin

The Final Curtain. Kimi Räikkönen päätti komean uransa joulukuussa Abu Dhabissa.

Formula 1

Valtteri Bottaksen lento on paljastanut Kimi Räikkösen väsymisen formula ykkösiin

Erkki Mustakari pitää yhtenä tekijänä Alfa Romeon menestyksessä väsyneen kuljettajan vaihtumista nälkäiseen kuljettajaan. Puhutaan siis Kimi Räikkösestä ja Valtteri Bottaksesta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.5.2022 | KUVAT All Over Press

Alfa Romeon kausi on alkanut odottamattoman hyvin. Talli pitelee tällä hetkellä valmistajien sarjan viidettä sijaa.

Alfan uusi suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas napsautti tullessaan talliin kirkkaammat valot päälle. Hän on myös saanut päälle melkoisen tekemisen meiningin. F1-toimittaja Erkki Mustakari näkee, että Bottaksen nappaaminen Kimi Räikkösen seuraajaksi on ollut Alfa Romeolle lähes jättipotti.

LeoVegas: Win two tickets to the icehockey World Cup final!

”On sanottu, että Kimin väsyminen lajiin paljastui tämän kauden alussa, kun Alfa Romeon autoon hyppäsi mies, jolla on halu ja nälkä näyttää. Samalla talli sai muutenkin uutta virtaa. Kimi oli kuski, joka oli kokenut ja nähnyt jo kaiken, eikä intoa ajamiseen ja menestymiseen ollut enää samalla tavalla, vaikka kykyä olisi ollutkin”, Mustakari miettii.

Ferrarin onnistuminen uuden moottorin valmistuksessa näkyy niin Alfa Romeolla kuin Ferrarin oman tallin kilpa-autojen menossa.

”Se, että Valtteri uskaltaa ajaa ja yrittää, on tuonut Alfalle menestystä ja mainetta. Toinen menestystekijä on ollut se, että asiantuntijoiden mukaan myös auton moottorista on saatu 30 hevosvoimaa lisää ulos. Se tarkoittaa ajassa noin 0,3:n sekunnin parannusta kierroksella. Se on iso steppi eteenpäin. Ferrarilla on mieletön moottoriosasto, joka on nyt todellakin onnistunut työssään.”

Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu on Mustakarin mukaan edelleen arvoitus. Vaikka hän on kerran ajanut pisteille, on kiinalaisen alkukausi ollut huomattavasti vaisumpi kuin Bottaksella.

”Toisaalta Zhou pääsee vasta nyt ajamaan niitä ratoja, joita hän on ajanut Formula 2 -aikoina. Tutulla radalla hän pääsee paremmin näyttämään osaamistaan. Barcelona on hänelle tuttu. Nyt saatetaan siis nähdä hieman erilainen Zhou kuin aikaisemmin.”

”Zhouta ei kannata vielä täysin lytätä muutenkaan. Hän on väläytellyt ja napannut yhden MM-pisteenkin. Jotain tältä kaverilta voi vielä odottaa”, Mustakari sanoo.