Valtteri Bottaksen on pakko yrittää irvistellä naama iloisena ja uskoa neuvottelutaitoihinsa

Valtteri Bottas jäi Barcelonassa kauaksi MM-pisteistä ja jopa Zhou-miehen taakse.

Formula 1

Valtteri Bottaksen on pakko yrittää irvistellä naama iloisena ja uskoa neuvottelutaitoihinsa

Valtteri Bottaksen on Barcelonan pettymysten jälkeen koottava itsensä ja uskottava onnelliseen ratkaisuun neuvottelupöydässä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 23.6.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Red Bullin Max Verstappen voitti Espanjan F1 GP:n, mutta paalulta lähtenyt ja toiseksi kisassa ajanut McLarenin Lando Norris ei päästänyt puolustavaa mestaria helpolla. Valtteri Bottas sen sijaan seilasi Sauberillaan jälleen letkan häntäpäässä ja MM-pisteet ovat suomalaiselle yhä pelkkää unelmaa.

ElmoTV:n Erkki Mustakari harmittelee Bottaksen kohtaloa tällä kaudella.

”On selvää, että suomalaiskuskia harmittaa tämä tilanne vielä paljon enemmän kuin meitä muita. Tilannetta on varmasti vaikeaa niellä. Valtteri on kisakuski ja haluaa myös ajaa kilpaa, ei körötellä peräpäässä. Nyt Sauberin suorituskyky ei riitä haastamaan oikein mitään tai ketään. Sauber on ainoa talli yhä ilman pisteen pistettä”, Mustakari pauhaa.

Bottas uskoi haastatteluissa itsekin ennen kisaa, että pisteet ovat Barcelonassa haarukassa. Kisan jälkeen hän kommentoi, että taktiikka ei onnistunut, eikä pehmeä rengas toisella stintillä toiminut.

”Harjoitukset sujuivat hyvin ja aika-ajossa Bottas kiilasi mukaan toiselle jaksolle. Kyllä se uskoa loi kaikille tallissa. Pitkissä vedoissa meno hyytyy yhä ja niistä tulee kuskeille sitten yhtä tervan juontia. Bottas ajoi varsin hitaasti tämän kisan lopussa.”

”On turhaa pohtia, mitä tämä merkitsee Bottaksen jatkoneuvottelukuvioihin. Kaikki tietävät, että tämä auto on täysi nolla. Jos Bottaksella on menevä peli alla, hän taistelee podium-sijoista, eikä vain pisteistä. Olisi tietysti mukava lisä, jos voisi joitain onnistumisia näyttää näissä neuvottelutilanteessa, mutta niin ei nyt ole.”

”Sitä pitää vain irvistellä pepsodenttihymyä ja luottaa neuvottelutaitoihinsa. Bottaksen jatko selviää siis kuitenkin vasta, kun Carlos Sainz päättää tekemisistään.”

”Hyvin mielenkiintoinen tämä tilanne on Audin tulon kannalta. Voittaja-auton rakentaminen vuodessa tai kahdessa on haaste, jossa on hyvin vaikeaa onnistua ja Audi haluaa menestystä heti. Sauber on nyt niin heikoilla kantimilla, että Audin lähtökohdat eivät ole mitenkään ylevät”, Mustakari sanoo.