Valtteri Bottaksen tilanne on haasteellinen niin Belgiassa kuin loppukauden aikana

Valtteri Bottas oli ilme vakavana Spassa.

Formula 1

Valtteri Bottaksen tilanne on haasteellinen niin Belgiassa kuin loppukauden aikana

Valtteri Bottaksella ja Alfa Romeolla on Erkki Mustakarin mukaan täysin työ pitää Haas takanaan valmistajien MM-sarjassa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 28.8.2022 | KUVAT All Over Press

Erkki Mustakari ennakoi Valtteri Bottaksen sunnuntaisesta Belgian kisasta haastavaa, muttei pidä täysin mahdottomana sitä, että suomalainen nousisi ainakin MM-pisteiden hajulle. Bottas starttaa sunnuntain kisaan letkan perältä lähtöpaikkarangaistuksen vuoksi.

”Unkarissa Alfa Romeon rengasvalinnat tilttasivat ja lopulta tuli polttoaineongelma, mutta uskon, että vauhtia Alfasta löytyy taas sen verran, että Valtteri ajaa lähtötilanteeseen nähden hyvän kisan.”

Top drivers will start from the back – so who will win the Belgium Grand Prix? Bet now at Expekt!

”Toivottavaa tietenkin olisi, että tauon aikana auton kytkin olisi saatu säädettyä ja lähtö onnistuisi, sikäli kun sillä on tässä tilanteessa niin suurta merkitystä. Span ensimmäinen mutka on aina haasteellinen, siinä tulee lähes aina osumia.”

MM-pistetilanne Alfa Romeon ympärillä on kiristynyt tuntuvasti kesän aikana. Alfa Romeon on valmistajien MM-sarjassa kuudentena 51 pisteellä. Haas on kuronut eron nyt 17 pisteeseen.

”Haas uhkaa Alfaa valmistajien sarjassa tosissaan loppukaudella. Kevin Magnussen on asettanut loppukauden tavoitteekseen nousta Alfa Romeon edelle. Se on iso työ, mutta kyse on isoista rahoista. Haasin autot ovat osanneet viime aikoina olla yllättävänkin nopeita. Valmistajien sarjan sijalla on isoista rahoista kyse, joten Magnussenin tavoite ei ole huono”, Mustakari sanoo.