Valtteri Bottaksen unelmasauma Audille kapenee uhkaavalla vauhdilla

Valtteri Bottas on saalistanut tällä kaudella vasta viisi pistettä on MM-sarjassa sijalla 15.

Formula 1

Valtteri Bottaksen unelmasauma Audille kapenee uhkaavalla vauhdilla

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet päästä formula ykkösiin tulevalle Audille heikkenevät uusien uutisten myötä koko ajan.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.8.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen Audi-unelman päälle on nousemassa lisää uhkaavia pilviä.

Ensin AutoAction uutisoi, että Ferrarilla parhaillaan ajava Carlos Sainz olisi tehnyt jo esisopimuksen siirtymisestä Audin leiriin, kun hänen sopimuksensa Ferrarin kanssa päättyy ensi vuonna. Audi tulee virallisesti formula ykkösiin vuonna 2026 lyötyään hynttyyt yhteen Sauberin kanssa.

Nyt Saksassa on uutisoitu Mick Schumacherin neuvottelevan Audin kanssa mahdollisesti jo ensi kauden ajopestistä Sauberilla. Schumacher korvaisi tallissa Guanyu Zhoun.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei ole yllättänyt Schumacherin mahdollisista neuvotteluista Audin kanssa.

”Sauberilla on ensi kaudella toinen jakkara vapaana, sillä talli ei uusi Zhoun sopimusta. On selvää, että tähän aikaan vuodesta tuuteista putoilee toinen toistaan villimpiä uutisia, mutta näihin Schumacher-uutisiin kannattaa suhtautua vakavasti.”

Formula One, English Premier League, Veikkausliiga, Finnish Pesapallo! Check the odds and play at Stake.com – in Finnish and with euros!

”Olen useasti sanonut uskovani, että Audille saksalaiskuski olisi tärkeä asia. Se johtuu siitä yksinkertaista syystä, kuinka kuinka tärkeä Saksan kotimarkkina on Audille katuautomyynnissä. Tunteenpalo saksalaiskatsojilla roihahtaa helpommin, kun saksalaisvalmistajan tallissa on saksalainen kuski – varsinkin tallin alkumetreillä”, Mustakari sanoo.

Schumacher sai käytännössä viime kauden lopussa Haasilta potkut. Tallipäällikkö Guenther Steiner sanoi mestarin pojan tulevan tallille kalliiksi, koska tämä kolaroi autoaan niin usein.

”Moni muukin nuorempi kuljettaja on romuttanut autojaan ja sen riskin kanssa tallien on nuorten kuljettajien kanssa elettävä. Schumacher ajoi Haasilla kuitenkin kaksi kautta, joten keräsi jo jonkin verran myös kokemusta. Nyt hän on ollut Mercedeksen simulaattorikuski. Se on varmasti tuonut jälleen lisää osaamista ja ennen kaikkea sellaista tietoa, jolla voi olla jotain arvoa kilpailevalle tallille.”

”Simulaattorihommissa hänellä on varmasti myös säilynyt jonkinlainen tuntuma F1-ajamiseen, mikä on tärkeää, kun hakee uutta F1-ajopaikkaa.”

Mustakarin mukaan Sainzin ja Schumacherin istuttaminen Audin kuljettajapariksi on vaarallinen skenaario Bottaksen kannalta.

”Valtteri tuskin seisoo toimettomana ja katsoo vierestä, mitä Sauberilla ja Audilla tapahtuu. Olen varma, että Valtteri on jo kaikessa hiljaisuudessa tunnustellut maaperää ja availlut neuvottelukanavia Audin suuntaan. Tai jos ei ole, silloin suunta on joku toinen.”

”Tilanne ei ole Valtterin kannalta paras mahdollinen. Hänellä on edelleen hyvä maine kuljettajana, mutta se maine on alkanut rapistua tällä kaudella – olkoonkin, ettei Alfa Romeon tämän kauden menopeli ole kovinkaan kummoinen ja sillä olisi kenen tahansa rattimiehen vaikea tahkota huipputulosta.”

”Schumacher ja Sainz olisi joka tapauksessa hyvin nälkäinen kuljettajapari. Sainzilta löytyisi nimeä ja kokemusta, ja Schumacherin valttina olisi saksalaisuus. Jos Audi painottaisi rauhallisempaa kokemusta, silloin Valtterin osake olisi vahvemmilla, mutta jos Sainzilla todellakin on jo nimi esisopimuksessa, silloin Valtterin tie Audille on niin kapea, että tien sijasta voidaan kohta puhua vain polusta”, Mustakari sanoo.