Kärpistä potkut saanut yllätysnimi nousemassa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi

Lauri Mikkola toimi Kärppien päävalmentajana kaudella 2021-2022.

Jääkiekko

Kärpistä potkut saanut yllätysnimi nousemassa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi

Lauri Mikkola on nousemassa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi. Myös U18- ja U17-maajoukkueet saavat uudet päävalmentajat

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 7.6.2023 | KUVAT All Over Press

Oulun Kärppiä toissa kauden päävalmentaja Lauri Mikkola on ElmoTV:n tietojen mukaan nousemassa Tomi Lämsän seuraajaksi Suomen U20-maajoukkueen päävalmentajana.

Mikkolan valmennustiimiin ovat tulossa myös kolme entistä Leijona-tähteä: Mikko Koivu, Pekka Rinne ja Juha-Pekka Hytönen.

Jääkiekkoliitto on tehnyt myös U18- ja U17-maajoukkueiden päävalmentajavalinnat.

U18-maajoukkueen päävalmentajaksi on ElmoTV:n tietojen mukaan tulossa Marko Kauppinen ja U17-maajoukkueen päävalmentajaksi Kalle Kaskinen.

Mikkola toimi aiemmin Kärppien A-nuorten päävalmentajana ja Mikko Mannerin apuvalmentajana, kunnes siirtyi Kärppien päävalmentajaksi kaudeksi 2021-2022. Mikkola sai kuitenkin runkosarjassa loppuhetkillä potkut ja hänen tilalleen palkattiin Lauri Marjamäki.

Kauppinen on toiminut urallaan kahteen otteeseen Jukureiden päävalmentajana. Hän toimi kaudella 2021-22 Suomen U16-maajoukkueen päävalmentajana ja päättyneellä kaudella U17-maajoukkueen päävalmentajana.

Kaskisella on pitkä kokemus varsinkin eri valmennustehtävissä TPS:n organisaatiossa. Hän toimi myös vuosina 2017-2019 TPS:n päävalmentajana, kunnes sai potkut kesken kauden.