Valtteri Bottas joutuu katsomaan myös peiliin etsiessään syitä pisteettömään putkeensa

Valtteri Bottas on ajanut nyt yhdeksän kisaa peräkkäin ilman MM-pisteitä.

Formula 1

Valtteri Bottas joutuu katsomaan myös peiliin etsiessään syitä pisteettömään putkeensa

Valtteri Bottas ajoi edellisen kerran MM-pisteille Kanadassa kesäkuussa. Erkki Mustakarin mukaan pisteetöntä putkea ei selitä vain auto. Myös miehen kannattaa katsoa peiliin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.10.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas ei ole kerännyt yhtään MM-pistettä viimeiseen yhdeksään F1-osakilpailuun. Viimeiset kuusi pinnaa kertyivät tilille Kanadassa kesäkuussa.

F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei ihan käsitä miten näin on käynyt.

”Kausi alkoi vahvasti ja pisteitä ropsi. Valtteri osasi käyttää pienen tallin momentumin hyväkseen ja keräsi hyvään tahtiin MM-pinnoja. Sitten muut alkoivat saada Alfaa kiinni, eikä Bottas enää onnistunut venymään tai yllättämään.”

”Silti myös kisakalenterin syyspuolella olisi ollut monesti otettavaa ja Bottaksella olisi ollut saumansa, mutta hän ei ole vain onnistunut. Singaporessa hänet ohitettiin ulos pisteiltä vieläpä viimeisillä kierroksilla. Ei niin saa käydä. Jos autolla ajetaan sijalle 11, on siinä ehdottomasti sitten parempaakin tulosta tarjolla. Auto olisi pitänyt tehdä radalla jotenkin niin leveäksi, että ohi ei mennä.”

”Selityksiä tietysti löytyy ja varmasti ihan hyviäkin, mutta pisteistä pitäisi myös ajamalla pystyä pitämään kiinni. Valtteri on hyvä ja juonikas F1-kuski ja näyttänyt sen monissa eri kisoissa uransa aikana, jo ihan silloin Williams-aikoinaankin. Nyt tarvitaan taas sellaista asennetta.”

Mustakari odottaa Bottaksen keräävän loppukauden neljässä kisassa edes jonkun jämäpisteen.

”Alfa Romeolla yhä sauma pisteisiin. Myös tallikaveri Zhou Guanyu on sen osoittanut vauhtiväläytyksillään. Pisteet vaativat ehkä hampaat irvessä ajamista ja pällin pelaamista, sekä jokaisen mahdollisuuden maksimaalista käyttämistä hyväkseen – mutta se sauma pinnoihin on yhä olemassa.”