Valtteri Bottas on saamassa vaaralliseen luiskaan seurakseen toisenkin veteraanitähden

Daniel Ricciardon kauden avaus on ollut vaisu.

Formula 1

Valtteri Bottas on saamassa vaaralliseen luiskaan seurakseen toisenkin veteraanitähden

Daniel Ricciardoa pidettiin viime kaudella vahvana ehdokkaana Sergio Perezin korvaajaksi Red Bullilla. Ei pidetä enää.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 14.3.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo unelma paluusta Red Bullille uhkaa murentua hänen vaisuihin esityksiinsä. 34-vuotias australialaiskuljettaja sijoittui kauden avauskisassa Bahrainissa 13:nneksi ja viikonloppuna Saudi-Arabiassa 16:nneksi.

Ricciardo oli yksi viime kauden puheenaiheista. Hän jäi ensimmäisessä jaossa kokonaan ilman tallipaikkaa, mutta aussille avautui kesken kauden paikka Alpha Taurilla. Hän jatkoi nimensä Visa Cash App RB:ksi vaihtaneessa tallissa yhdessä japanilaisen Yuki Tsunodan kanssa myös tällä kaudella.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki  Mustakarin mielestä Ricciardon pitää todella parantaa tuloksiaan, jos mielii edes unelmoida paluusta Red Bullin rattiin.

”Viime kaudella Sergio Perezille oltiin antamassa potkuja kesken kauden moneen otteeseen ja Ricciardo nousi lehdistön ihanne-ehdokkaaksi Perezin paikalle”, Mustakari sanoo

”Ricciardo keräsi viime kaudella kuusi MM-pistettä seitsemässä ajamassaan kisassa, mutta nuo pisteet tulivat kaikki yhdestä kisasta. Hän ajoi Meksikon GP:n  lopputuloksissa seitsemänneksi. Kausi ei ollut lopulta niin komea, mitä otsikoista olisi voinut välillä päätellä.”

”Myös talvitestien aikana Ricciardo oli vaisu. Vaikka hän taistelee tallikaverinsa kanssa tasavertaisesti, Ricciardo ei mitenkään vakuuta. Kehosta puuttuu Ricciardolle tyypillinen uho. Visalta ei toki voida odottaa kärkisijoituksia, mutta Ricciardon esitykset kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ovat silti olleet pettymys.”

”Juuri tällä hetkellä näen hänet ennemmin kauden aikana vaihtoon potkaistavana kuskina kuin Red Bullin tähtimiehenä. Harmi sinällään Ricciardon kannalta, sillä Red Bullin turbulenttinen tilanne voi hyvinkin heitellä palikoita siihen suuntaan, että siellä voisi avautua ovi uudelle kuljettajalle tai jopa kahdelle.”

Red Bull dominoi tällä hetkellä sarjaa Horner-saagasta ja juomayhtiön valtataistelusta huolimatta. Kauden kahden kisan jälkeen Max Verstappen on ajanut kahdesti paalulle ja voittanut kahdesti. Sergio Perez on ollut lopputuloksissa kahdesti toinen.

”Kuten viimeisessä kisassa näimme, nuoret kuskit ovat valmiina marssimaan F1-loistoon. Ollie Bearman tuli pikakomennuksella Ferrarille ja ajoi heti elämänsä ensimmäisessä F1-kisassa pisteille. Nämä nuoret, taitavat ja nälkäiset kuskit ovat juuri niitä, jotka voivat hyvinkin viedä kuskinpaikan ensi kaudeksi niin Ricciardon kuin Valtteri Bottaksenkin nenän edestä. ”

”Pitää muistaa, että myös viime kaudella kyntensä Ricciardon sairausloman aikana näyttänyt Liam Lawson odottelee yhä vakiajopaikkaa. On selvää, ettei kuskinpaikkoja riitä kaikille, vaikka niitä aukeaisi Red Bullilla vaikka kaksin kappalein.”

”Sen jälkeen katsotaan, ketkä ovat oven takana jonossa ensimmäisinä pyrkimässä sisälle ja ketkä nykyisistä kuljettajista ovat siinä luiskassa, joka vie kohti ulko-ovea. Näillä näytöillä Ricciardon ajot on kohta ajettu ja pahoin pelkään, että Valtteri Bottaksellakin on edessään hikinen kesä ja hikiset neuvottelut, jos hän aikoo ajaa ensi kaudella jossain F1-tallissa. Toivotaan, että Valelle löytyy tallipaikka, mutta varmaa se ei ole. Ricciardolla se on vieläkin epävarmempaa”, Mustakari varoittaa.