Imatra vastasi tyviseurojen kilpavarusteluun hankkimalla kaksi entistä lukkaritähteä

Juho Hakomäki pelasi Koskenkorvalla kaikkiaan yhdeksän kautta ennen siirtymistään Imatralle.

Pesäpallo

Imatra vastasi tyviseurojen kilpavarusteluun hankkimalla kaksi entistä lukkaritähteä

Imatra on tehnyt sopimukset kahden entisen lukkarin, Juho Hakomäen ja Toni Laakson kanssa. Pekka Arffman avaa sopimusten logiikan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 29.9.2023 | KUVAT All Over Press

Imatra on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Koskenkorvalla pelanneen Juho Hakomäen kanssa ja try-out sopimuksen kokeneen Toni Laakson kanssa. Pekka, mikä on näiden hankintojen logiikka?

Kilpailu sarjan heikoimpien joukkueiden kesken on selvästi kiristynyt ja Imatran on vastattava tähän haasteeseen.

Hakomäen Imatra hankki vavistukseksi niin sisäpeliinsä kuin ulkokentällekin. Hän oli vielä 2-3 vuotta sitten lupaava lukkari, mutta Imatralla hän todennäköisin roolinsa on pelata polttolinjassa, sillä Rasmus Surakka hoitaa jatkossakin lukkarin tehtävät. Jesse Eskelinen osoitti tänä kesänä, että lukkari voi pallovarmuutensa turvin aika vaivattomasti siirtyä ulkokentälle ja onhan Hakomäkikin pelannut Koskenkorvalla jo useana kautena myös ulkona.

Sisällä Hakomäestä kaavaillaan Mikko Kososen rinnalle toista pelaajaa numeroille 4-5. Siihen saumaa tuli selkeä lovi Sasu Toikan lähdön myötä.

3.75 for Fulham to beat Chelsea at home on 30/9/2023. Check the odds for all Premier League, Veikkausliiga and Liiga matches and play now at Stake.com! In Finnish!

Laakson potentiaali on edelleen kiistaton, mutta häneen liittyy omat kysymysmerkkinsä, mistä myös try-out-sopimus kertoo. Laakso pelasi päättyneellä kaudella Imatralle palattuaan jokerina ja hänellä oli hyvät prosentin niin kakkos- kuin ykkösvaihdonkin purkamisessa. Lisäksi Laaksolta löytyy potentiaalia myös kotiuttajana.

Sanoit jo, että kilpailu sarjan heikompien joukkueiden kesken kiristyy ensi kaudeksi. Millaiselta Imatran tilanne näyttää ensi kesää ajatellen?

Jotkut ovat puhuneet Imatran romahtamisesta ja varmasti tilanne on taloudellisesti haastava, kuten seura itsekin on kertonut. En kuitenkaan puhuisi mistään pelillisestä romahduksesta. Joukkue menetti toki Toikan, jonka mukana lähti paljon osaamista ja kokemusta, sekä kärkenä pelanneen nopsajalkaisen Joona Mäkelän, mutta kokonaisuudessaan Imatra ei ole juurikaan heikentynyt päättyneeseen kauteen verrattuna.

Surakka jatkaa lukkarina ja uusi hankinta Eero Kuitunen muodostaa yhdessä Matias Kauppisen ja Miitri Pesosen kanssa etukentän kolmion.

Hakomäki vahvistaa polttolinjaa. Myös Joona Sikiö on mielenkiintoinen pelaaja. Yksi mahdollinen rooli hänelle olisi pelata takalukijana, mutta Imatra kaavailee hänestä myös mahdollista uutta kakkoskopparia.

Sisällä Sikiön paluu on iso plussa, sillä hän ei pelannut päättyneellä kaudella yhtään ottelua loukkaantumisen vuoksi.

Imatra saa kohtalaisen kärjen, mutta joukkueesta puuttuu takuuvarma kotiuttaja. Kosonen oli päättyneellä kaudella parhaimmillaan pitelemätön, mutta jos kone ei käynnistynyt, sitten oli hiljaisempaa. Ville-Veikko Olli, Laakso ja Hakomäki ovat kaikki kohtalaisia kotiuttajia, mutta eivät kuitenkaan kotiuttajina raskainta sarjaa.

Imatran suurin haaste ensi kaudella on, että Hamina ja Alajärvi ovat vahvistuneet ja sarjassa ei välttämättä ole samanlaista kolmen heikomman seuran ryhmää, kuten päättyneellä kaudella. Toisaalta se on myös Imatran mahdollisuus, sillä jos peli lähtee kulkemaan samalla tavalla kuin kesällä 2021, silloin tie on auki säälipleijareihin ja jopa pudotuspeleihin.

Sarjan heikoimmat kuusi joukkuetta muodostavat joka tapauksessa niin tasaisen kuusikon, että sen sisällä tilanne saattaa elää yllättävälläkin tavalla. Oman mausteensa kauteen tuo se, että runkosarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa ensi kaudella suoraan ja sarjassa sijoille 11 ja 12 sijoittuneiden putoamiskarsinnan hävinnyt joukkue karsii vielä Ykköspesiksen voittajan kanssa.