Veikkausliigan paras maalivahti on yksi kaikkien aikojen torjujista Suomen sarjoissa

Johannes Kreidl pelasi jälleen loistokauden KuPSin maalilla.

JalkapalloVeikkausliiga

Veikkausliigan paras maalivahti on yksi kaikkien aikojen torjujista Suomen sarjoissa

Ketkä olivat pelipaikkojensa parhaat pelaajat Veikkausliigassa? Tässä vastaus - sekä kaupan päälle Veikkausliigan kauden tähdistöjoukkue.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 10.11.2023 | KUVAT All Over Press

Vuoden maalivahti: Johannes Kreidl, Kups

KuPSin kanssa pitkän jatkosopimuksen tehnyt Johannes Kreidl on sarjan dominoivimpia pelaajia ja voisi pelata helposti kovemmissakin sarjoissa.

Kreidl on monipuolinen maalivahti, joka on taitava avaamaan peliä jalalla ja hänellä on myös hyvä pelikäsitys. Näin hän pystyy pelaamaan jopa keskuspuolustajan roolissa avaamassa peliä kaukana maaliltaan. Paketin täydentää hyvät torjuntatekniikat. Kreidl yltää myös hyvin nurkkiin.

Kreidl on ehdottomasti yksi kautta aikojen parhaista maalivahdeista Veikkausliigassa.

Vuoden puolustaja: Juhani Pikkarainen, VPS

Juhani Pikkarainen on iso osa VPS:n sensaatiomaista kautta. Totesin vuosi sitten Pikkaraisen olevan profiililtaan Robert Ivanovin kaltainen pelaaja, mutta fysiikan olevan vielä vaiheessa. Tänä vuonna Pikkarainen on saanut napsun verran lisää liikettä otteisiinsa, mikä on tuonut lisää mahdollisuuksia myös pallolliseen peliin. Pikkarainen avaa peliä hyvällä tasolla varman puolustustyöskentelyn lisäksi.

Kovia satsauksia tekevä Ilves ilmoitti muutama päivä sitten palkanneensa Pikkaraisen riveihinsä. Iso kaappaus Ilvekseltä ja iso menetys Vepsulle.

Mikäli Pikkarainen pystyy jatkamaan vielä kehitystään Ilveksessä, on hänellä ehdottomasti mahdollisuudet siirtyä Veikkausliigasta eteenpäin ja miksei myös Huuhkajiin saakka.

Vuoden keskikenttäpelaaja: Roman Eremenko, FC Honka

Roman Eremenko on sarjan paras jalkapalloilija ja pelasi hyvän kauden Hongassa, vaikka Hongan kausi oli kohtalaisesta menestyksestä huolimatta haasteiden sävyttämä.

Eremenko pystyi vielä 36-vuotiaana kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, vaikka hän ei enää ihan joka paikkaan ehtinytkään. Hongan peleissä tuntui välillä, että Eremenko on jo pari siirtoa muita edellä. Välillä nähtiin tilanteita, joissa Eremenkon hienot syötöt yllättivät vastaanottajan ja tilanteet kuivuivat kasaan.

Hongan tilanne vaikuttaa synkältä, mutta oli seuran kohtalo mikä tahansa, toivottavasti Eremenkon kroppa on siinä kunnossa kauden jälkeen, että hänet nähtäisiin vielä ainakin ensi vuonna Veikkausliigassa.

Vuoden hyökkääjä: Peter Michael, VPS

Veikkausliigassa ei varsinaisesti mässäilty tällä kaudella laadukkailla keskushyökkääjillä, mutta vaasalaisten talismaanina vastustajan maalin edessä kesästä eteenpäin häärinyt Peter Michael oli kaivattua ykköskorin laatua.

Michael oli paikoilla jo alkukaudellakin, mutta ei saanut palloa verkon perukoille asti. Joukkueen pelaamisen kohentuminen pienten taktisten muutosten kautta ja parin pelaajan palaaminen sairastuvalta pelikentille auttoivat myös Michaelia nousemaan todella isoon rooliin joukkueessa.

Michael on pelaajana monipuolinen ja paljon muutakin kuin maalintekijä. Esimerkiksi maalikuninkuuden voittanut HJK:n Bojan Radulovic ei olisi mahtunut mukaan Elmotv:n All-Starsiin yhden kärjen systeemissä.

Michael taitaa target- pelaamisen ja osaa myös pelata kombinaatioita ympärillä olevien joukkuekavereidensa kanssa. Viimeistely on myös teknisesti riittävällä tasolla. Kun Michaelilla on myös hyvät nopeusominaisuudet, on hän vaikea pideltävä.

VPS käytti nigerialaisen option ensi kaudesta ja mikäli esimerkiksi Helsingissä mietitään Michaelin palkkaamista, on sillä kuusi numeroinen hintalappu.

Veikkausliigan All-Stars 2023