Viimein kotiyleisökin hylkäsi IFK:n – Nordikselta haetaan pisteitä rutiinilla

Jos tästä vielä yleisömäärä Helsingissä pienenee, ei mahdottomasti jää jäljelle.

JääkiekkoLiiga

Viimein kotiyleisökin hylkäsi IFK:n – Nordikselta haetaan pisteitä rutiinilla

Helsingin IFK hävisi kotonaan Rauman Lukolle. Se ei yllätä ketään, mutta Eetu Pennasen mukaan HIFK menettää nykymenollaan jo Suomen uskollisimmat kannattajansa.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 13.12.2022 | KUVAT All Over Press

Helsingin IFK:n ja Rauman Lukon välinen tiistai-illan ottelu on nopeasti perattu. HIFK roikkui ottelussa mukana näennäisesti kolmannen erän puoliväliin asti, mutta voittoa ei sille ollut lopulta lähelläkään.

Kolmannessa erässä kotijoukkue hallitsi ajoittain kiekkoa, mutta teki kammottavia virheitä. Varsinkin Tobias Salmelaisen tuoreista puolustajahankinnoista toinen, norjalainen Christian Kåsastul tarjoili kansalle kammottavia hasseja, joista avautui Lukolle maukkaita saumoja.

Virheet paikkasi pitkään paljon parjattu maalivahti Niilo Halonen parhaansa mukaan. Lopulta kuitenkin Gabriel Fontaine päätti kotijoukkueen pyristelyn 3–1-maalillaan taas helposti avautuneesta ylivoimahyökkäyksestä.

Lukko jatkaa porskuttamistaan sarjan kärjessä. Sen sijaan HIFK löytyy sarjan sijalta 11.

Helsinkiläisten urheilullisesta suoritustasosta alkaa olla kaikki sanottu. Tukkaan tulee harvasen ilta, mutta merkittäviä muutoksia ei näy eikä kuulu. Nykyinen taso tuntuu riittävän seurajohdolle.

Aiemmin on näyttänyt myös siltä, että kotiyleisö on löytänyt halliin tukemaan omiaan heikoista esityksistä huolimatta. IFK:n yleisökeskiarvo on yhä Lukko-ottelunkin jälkeen kelvollinen 6850.

Nyt kuitenkin Nordiksen lehtereillä oli tyhjää. 5557 maksanutta katsojaa on HIFK:n mittareilla poikkeuksellisen pieni lukema. Se on pieni, vaikka sitä kuinka selittäisi esimerkiksi ulkona vaikuttavalla lumimyrskyllä. Paikalla ihmisiä todellisuudessa näytti olevan huomattavasti tuotakin lukemaa vähemmän, kun karkeasti arvioituna alakatsomon penkeistä oli täytetty noin kolmannes.

Fontainen 3–1-maalin jälkeen katsomo tyhjeni entisestään. Jokohan kotiyleisön äänestäminen jaloillaan herättäisi HIFK:n seurajohdon toimiin, kun mikään muu ei sitä ole vielä tehnyt? Ja mikäli jotain nyt tapahtuu, mitä se kertoo seuran tilasta, että yleisö tekee päätökset sen puolesta?