Valtteri Bottas rakastaa itävaltalaista ”neliötä”, jota monet muut kuljettajat vihaavat

Valtteri Bottas otti ennen kisaviikonloppua tuntumaa Spielbergin rataan hieman hitaammalla menopelillä.

Formula 1

Valtteri Bottas rakastaa itävaltalaista ”neliötä”, jota monet muut kuljettajat vihaavat

Valtteri Bottas pääsee Itävallassa ajamaan yhdellä suosikkiradoistaan. Kaikki kuljettajat eivät ole kuitenkaan radasta yhtä innostuneita.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.6.2023 | KUVAT All Over Press

F1-kauden yhdeksäs kisaviikonloppu ajetaan Itävallassa voimakkaita ristiriitoja herättävällä Spielbergin radalla, joka jakaa kuljettajien mielipiteet.

”Toiset kuljettajat rakastava rataa ja toiset odottavat vain kisaviikonlopun loppumista. Meidän suomalaisten onneksi Valtteri Bottas kuuluu niihin kuljettajiin, jotka rakastavat Spielbergiä”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari sanoo.

”Valtteri ajoi Spielbergissä uransa ensimmäisen paalun, mikä jätti häneen ikuisen rakkauden. Valtteri on myös niiden yhdeksän kuskin joukossa, jotka ovat voittaneet Itävallan kisan useampaan otteeseen. Hänellä on plakkarissa kaksi voittoa. Kolmesti voittaneita on kirjoissa kolme.”

Myös Mika Häkkinen kuuluu kahden voiton ryhmään. Hän voitti Itävallassa kausina 1998 ja 2000. Bottaksen voitot tulivat Mercedeksen ratissa 2019 ja 2020.

Mustakarin mukaan kuljettajan rakkaus rataa kohtaan ei ole mitään huuhaa-tiedettä.

”Kysymys on pääkopan sisäisistä asioista. Joillakin radoilla kuljettajat itseluottamus on vain parempi kuin toisilla, mikä muuttuu vauhdiksi siinä, miten lähelle limiittejä varsinkin mutkissa ja jarrutuksissa uskalletaan vetää.”

11.o0 for Fernando Alonso to take the Pole in Austrian GP qualifying on Friday. Play now at Stake!

Spielbergin radan profiili muuttui vuonna 1997 tehtyjen muutosten jälkeen. Nykymuodossaan Spielbergin rata on kuuluisan Helmut Tilken käsialaa.

” Muistan hyvin, kun Mika Häkkinen joskus analysoi tätä uutta rataa minulle. Mika pamautti suoraan, että ”me ajamme siellä nyt neliötä, jossa on lopussa muutama syherö mutka”. Ja sellainenhan se on. Rata on lähes neliön muotoinen ja siinä on niitä 90 asteen mutkia ja sitten se syherö lopussa.”

Itävallassa on nähty monta värikästä ja myös kyseenalaista kisaa.

”Monien formulafanien räikein muisto tältä radalta liittyy Michael Schumacheriin ja Rubens Barricelloon. Barrichello joutui tallimääräyksellä päästämään Schumin ohitseen ja kisan voittoon vuoden 2002 GP:ssä ihan kalkkiviivoilla. Se aiheutti katsojissa massiivisen närästyksen. Palkintopallin edessä vieläpä buuattiin äänekkäästi kansallislaulujen aikaan.”

”Barrichello on kertonut jättäneensä kisan jälkeisen lehdistötilaisuuden väliin, koska oksenteli ällötyksestä, jonka tallimääräys hänessä aiheutti.”

Viime kaudella Spielbergissä voittoon ajoi Ferrarin Charles Leclerc.

Tänä vuonna Itävallassa ajetaan normaalin kisan lisäksi sprintti. Varsinaisen kisan aika-ajot ovat perjantaina, sprintin lauantaina, jolloin on myös sprinttikisa, ja varsinainen GP sunnuntaina.

”Itävallassa on vain yksi suosikki, Max Verstappen. Odotan hänen olevan Spilbergissä ylivoimainen – ja kaupan päälle Sergio Perezin ajavan ainakin varsinaisessa kisassa maaliin toisena. Perezin niskan päällä on tällä hetkellä sen verran hiiliä, että hänen on pakko puristaa Itävallassa kaikkensa irti”. Mustakari ennakoi-

”Vaikka Valtteri viihtyy Spielbergissä, kaikki on kiinni nyt siitä, miten talli saa Alfa Romeon säädöt osumaan kohdilleen ja mitä niin aika-ajoissa kuin kisastarteissakin tapahtuu. Monet tallit ovat saaneet uusia päivityksiä, joita he eivät välttämättä ole päässeet juurikaan testaamaan. Kun sprinttihömppäkin sotkee vielä normaaleita kuvioita, viikonloppuna tapahtumia radalla tulee riittämään. Viihdettä siis piisaa”, Mustakari ennakoi.