Villi huhumylly jatkuu Valtteri Bottaksen ympärillä – nyt rummutetaan eri tallia kuin Imolassa

Valtteri Bottas sanoi viikko sitten, että hänen F1-uransa jatkuu 99-prosenttisella varmuudella.

Formula 1

Villi huhumylly jatkuu Valtteri Bottaksen ympärillä – nyt rummutetaan eri tallia kuin Imolassa

Valtteri Bottas jahtaa MM-pisteitä viikonloppuna Monacossa - kun taas mediat jahtaavat Bottaksen ensi kauden tallin nimeä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.5.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Valtteri Bottaksen tallirulettia seurataan tällä hetkellä isoilla kierroksilla muuallakin kuin Suomessa.

Imolassa kohistiin siitä, että Bottas joi varikolla vartin kahvit Williamsin tallipäällikkö James Vowlesin kanssa. Tällä viikolla Bottas on formulaotsikoissa yhdistetty Alpineen.

Aiemmin Bottas on linkitetty myös Haasiin, eikä Mercedeskään ole ElmoTV:n F1-asiantuntijan Erkki Mustakarin mukaan täysin poissa laskuista.

”Kaikki on kuitenkin pelkkää spekulaatiota, kunnes iso koira ulvoo eli Valtterin jatkosuunnitelmista saadaan mustaa valkealla”, Mustakari sanoo.

”En sinällään olisi yllättänyt, jos Valtteri olisi neuvotellut Alpinenkin kanssa. Alpine-kuviossa on sellainen uhkakuva, että ilman tallipaikkaa  oleva, mutta kovasti MM-sarjaan takaisin hinkuva Mick Schumacher on mys heittänyt nimensä Alpinen hattuun. Ranskalaistallin nykyiset kuskit Esteban Ocon ja Pierre Gasly etsivät myös kiivaasti ajopaikkaa ensi kaudeksi.”

Mustakari ei ole yllättynyt siitä, että Bottaksen suunnitelmat kiinnostavat muitakin kuin suomalaismediaa.

”Bottaksen tekemiset kiinnostavat edelleen, mikä kertoo siitä, että Valtteri on MM-sarjassa edelleen kohtalaisen iso nimi. Ihmisten muistista ei ole kadonnut mihinkään se, että hän ajoi viisi kautta Mercedeksellä, joka oli siihen aikaan MM-sarjan ylivoimainen valtatalli.”

Bottaksella on edessään mieluinen kisaviikonloppu, sillä MM-pisteistä taistellaan Bottaksen pitkäaikaisessa kotikaupungissa Monacossa.

Bottas ajoi ensimmäisellä Sauber-kaudellaan 2022 Monacon GP:ssä pisteille. Hän oli legendaarisen kisan yhdeksäs. Nyt, jos koskaan, tuo tulos olisi korkea aika toistaa.

”Bottas kaipaa niitä paljon puhuttuja MM-pisteitä ja Monacon GP on sikäli sopiva, että kapealla katuradalla auton ei tarvitse olla aerodynaamisesti kaikkein kilhakoin. Jos sopivat säädöt muuten löytyvät ja kuljettajan ajokäsi on terävä, voi ihmeitä tapahtua”, Mustakari sanoo.

”Monacon radalla säädöt ovat varsin omintakeiset ja niiden löytäminen vaatii kokemusta. Valtteri kuitenkin tietää radan niksit ja sen, että tärkeintä on onnistua nappiin aika-ajossa. Se on viikonlopun tärkein ajo.”

”Vaikka Valtterilla on nyt kauden paras sauma pisteille, hänen nimensä löytyminen Monacossa tuloslistan kymmenen parhaan joukosta vaatii ihan äärimmäistä onnistumista”, Mustakari muistuttaa.