Vimpelin jatkosopimukset ovat raskaansarjan vastaus huippuseurojen kilpavarusteluun

Mikko Kanalan uusi jatkosopimus Vimpelin kanssa ulottuu syksyyn 2026 saakka.

Pesäpallo

Vimpelin jatkosopimukset ovat raskaansarjan vastaus huippuseurojen kilpavarusteluun

Vimpelin keskiviikkona uutisoimat kuusi jatkosopimusta takaavat Pekka Arffmanin mukaan Vimpelin pysymisen yhtenä kärkiseurana tulevinakin vuosina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 6.3.2024 | KUVAT Antti Haapasalo

Vimpelin Veto tiedotti keskiviikkona tehneensä pitkät jatkosopimukset kuuden keskeisen pelaajansa kanssa.

Mikko Kanala, Severi Lassila, Mikko Vihriälä, Lauri Vihriälä ja Juho Heikkala ovat tehneet syksyyn 2026 asti ulottuvat sopimukset ja Elmeri Anttila syksyyn 2027 ulottuvan sopimuksen.

Vimpelin pelaajilla olisi ollut ottajia muissakin seuroissa. Anttila myönsi tämän suoraan, mutta sanoi, ettei hänestä tullut Popedan uutta laulajaa. Tällä Anttila viittasi Manseen, joka yritti saada Anttilan haaviinsa.

Vimpelillä oli ennen näitä kuutta jatkosopimusta syksyyn 2025 ulottuvat sopimukset Jukka-Pekka Vainionpään, Teemu Kinnusen, Jere Saukon ja Aleksi Lassilan kanssa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää nyt tehtyjä jatkosopimuksia kovana vetona Vimpeliltä.

”Vimpeli vastaa muiden kärkiseurojen kilpavarusteluun eli näihin pitkiin sopimuksiin. Tässä mielessä ratkaisu on paitsi kovan luokan ratkaisu, myös oikea ja järkevä ratkaisu. Näiden ja aiempien sopimusten myötä Vimpeli varmistaa sen, että se pysyy yhtenä kärkiseuroista myös tulevina vuosina”, Arffman sanoo.

”Vimpelille on annettava erityispisteet siitä, että se saa pidettyä tämän tasoiset pelaajansa Vimpelissä, joka ei ole maailman suurin metropoli. Pelaajat arvostava selvästi hyvä valmennusta, pelaamista hyvässä joukkueessa ja sitä, että asiat hoidetaan siten kuin on luvattu.”

Arffmanin mukaan Vimpeli runko ei lähivuosina juurikaan muutu.

”Seuraavat suuret kysymykset ovat, mitä Vimpeli tekee lukkaritilanteen kanssa sen jälkeen, kun Kinnusen nykyinen sopimus päättyy syksyllä 2025. Vainionpäällä olisi varmasti ottajia muissakin seuroissa, mutta hänenkin sopimus ulottuu syksyyn 2025. Janne Mäkelä päättää varmasti kausi kaudelta, miten pitkään hän jatkaa.”

”Muista vakiokasvoista Olli Heikkalan tilanne on ollut jo pari vuotta ilmassa ja Matias Rinta-ahon sopimus loppuu tämän kauden jälkeen. Sopimustilanne on kokonaisuudessaan kuitenkin Vimpelin kannalta erinomainen.”

Vimpeli ilmoitti sunnuntaina vapauttaneensa pelinjohtaja Petri Pulliaisen tehtävistään ja palkanneen hänen tilalleen uudeksi pelinjohtajaksi ”toistaiseksi” Kari Kleemolan.

”Jokainen ymmärtää, mitä toistaiseksi tarkoittaa, mutten olisi yllättänyt, jos Kleemola vetäisi tulevan kauden. Hänen osaamisensa, kokemuksensa ja Vimpelin pelaajien syvällinen tuntemus riittävät heittämällä siihen, ettei Vimpelillä olisi hänen ohjissaan mitään hätää. Tärkeä lisä on se, että Kleemolan pestin myötä myös valmennus saadaan kerralla kohdilleen”, Arffman sanoo.