Vimpelin shokkipäätös erottaa Petri Pulliainen kertoo suuremmasta ongelmasta pesäpallossa

Mikko Kanala ja Olli Heikkala saavat jälleen uuden pelinjohtajan.

Pesäpallo

Vimpelin shokkipäätös erottaa Petri Pulliainen kertoo suuremmasta ongelmasta pesäpallossa

Petri Pulliainen sai lähtöpassit Vimpelin Vedon pelinjohtajan paikalta vain vajaan neljän kuukauden jälkeen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.3.2024 | KUVAT Antti Haapasalo

Vimpelin Veto vaihtaa pelinjohtajaa. Marraskuussa pelinjohtajaksi palkattu Petri Pulliainen ehti hoitaa tehtäviä vain vajaat neljä kuukautta.

Vimpelin sunnuntaina julkaiseman tiedotteen mukaan pelinjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi Kari Kleemola. Kakkospelinjohtaja Pasi Tyynelä jatkaa tehtävässään.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffmanin mukaan Pulliaisen potkuissa on kysymys suuremmasta asiasta kuin yhden pelinjohtajan erottamisesta.

”Jotakinhan pesäpallossa on tällä hetkellä rikki, koska nyt jo toisena vuonna peräkkäin yksi pesäpallon kärkiseuroista päätyy tällaiseen ratkaisuun, että kauden jälkeen palkattu pelinjohtaja erotetaan vain muutaman kuukauden jälkeen ennen uuden kauden alkua”, Arffman sanoo.

”Tämä ei anna kovin hyvää kuvaa seurojen ja ennen kaikkea pelinjohtajien valitsijoiden tasosta. Toinen vakava kysymys on se, miksi pesäpallossa on tällä hetkellä huutava pula huippuluokan pelinjohtajista. Miksi heitä on harvassa ole ja miksi heitäkään ei saada houkuteltua edes kaikista suurimpien seurojen pelinjohtajiksi?”

Vimpeli ei avannut tiedotteessaan sen enempää Pulliaisen potkujen taustoja.

”Ulkopuolisten on vaikea sanoa, mistä kaikesta Pulliaisen erottamisessa on pohjimmiltaan ollut kysymys. Se on selvää, että valmennus ja otteluihin valmistautuminen eivät olleet toivotulla tasolla, mihin vaikutti osaltaan se, että Pulliaisen oli määrä muuttaa Vimpeliin vastaa lähempänä kautta.”

”Lopputulos oli joka tapauksessa sellainen, mikä ei ole kunniaksi kenellekään. Ei myöskään Vimpelin Vedolle. Heillä on tässä asiassa peiliin katsomisen paikka”, Arffman sanoo.

Pulliaisen paikalle nousee ”toistaiseksi” Kari Kleemola.

”Kleemola on siinä mielessä tuttu ja turvallinen valinta, että hän tuntee Vimpelin joukkueen läpikotaisin, sillä hän on itse kasvattanut suurimman osan pelaajista. Valmennus saadaan Kleemolan palkkaamisen myötä kerralla kuntoon.”

”Kleemolalla itsellään on myös pitkä kokemus pelinjohtajana, mutta kyllähän tuo tiedotteen sanamuoto viittaa siihen, että siellä tutkitaan vielä muitakin vaihtoehtoja kesäksi – Tomi Niskasesta alkaen. Kysymys ei välttämättä ole niinkään siitä, etteikö Kleemola olisi hyvä vaihtoehto pelinjohtajaksi, mutta ainakaan tähän mennessä Kleemola itse ei ole ollut kovin innostunut hyppäämään Superin miehistön pelinjohtajaksi”, Arffman sanoo.