”Vitun sirkus” on saatava loppumaan, mikäli Liiga haluaa säilyttää viimeiset vetovoiman rippeensä

Axel Holmström on Sportin kokoonpanossa vielä maanantai-iltana Ilvestä vastaan.

JääkiekkoLiiga

”Vitun sirkus” on saatava loppumaan, mikäli Liiga haluaa säilyttää viimeiset vetovoiman rippeensä

Axel Holmströmin agentti kertoi medialle, kuinka Sport on asettanut pelaajan absurdiin tilanteeseen. Liigalla ei pitäisi olla tähän varaa.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 13.2.2023 | KUVAT All Over Press

Sport on aloittanut tyhjennysmyynnit, mutta Axel Holmströmin nimi löytyy vielä joukkueen kokoonpanosta. Ruotsalaiselle toki etsitään loppukaudeksi uutta seuraa, vaikka hänen sopimuksensa vaasalaisten kanssa jatkuu vielä keväälle 2025.

Holmströmin agentti Martin Nilsson kuvailikin Hockey Sverige -sivustolle Holmströmin tilannetta ”vitun sirkukseksi”. Holmströmin piti Ilta-Sanomien tietojen mukaan siirtyä Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaan Björklöveniin yhdessä Jens Lööken kanssa, mutta Sport haluaa Nilssonin mukaan enemmän.

”Seura yrittää lypsää mahdollisimman paljon rahaa, mutta ei ole varmaa, että Axel haluaa pelata seurassa, joka tarjoaa eniten. Tilanteesta tulee monimutkainen, Nilsson sanoi sivustolle.

Ja vähintäänkin monimutkaisesta tilanteesta on kysymys. Sport luonnollisesti omistaa pelaajansa oikeudet, mutta liiallisella ahneudella tässä tilanteessa voi olla kovin kauaskantoiset seuraukset. Holmströmille kyllä varmasti löytyy vielä seura täksi kaudeksi, mutta koko episodi jättää takuulla arpia.

Can Vaasan Sport hit back and shock Ilves tonight? Check the odds and play at Mr Geen!

Arvet syntyvät juuri seuran parhaan pelaajan, jonka on tarkoitus palata Vaasaan ensi syksynä, ja seuran väliseen luottamussuhteeseen.

Tässä tilanteessa Holmströmin tahdon kuulematta jättäminen lisäeurojen toivossa voi hyvin vaikuttaa tähtipelaajan halukkuuteen palata enää joukkueen vahvuuteen. Ja vaikka Holmström Vaasaan palaisikin, millainen miehen motivaatio on pelata logolle, joka symboloi hänen siirtoaan lisätienestien toivossa vaikeuttanutta seuraa?

Hiltusen Sport ja Liiga

Herää myös väkisin kysymys, millainen vaikutus puheenjohtaja Heikki Hiltusen Sportin toiminnalla on koko Liigan vetovoimalle ruotsalaisten ja ylipäänsä ulkomaalaispelaajien silmissä. Sana kiirii agenttien ja pelaajien kesken nopeasti ja nyt Nilssonin kommentit tekivät ongelmista vieläpä julkisia.

Hiltunen on myös koko Liigan puheenjohtaja. Hän kaksoisroolissaan on käyttänyt tyhjennysmahdollisuutta härskeimmällä mahdollisella tavalla hyödykseen ja nyt tuli kävelleeksi vielä pelaajan tahdon yli.

Kun pelaajat haluavat pelata mahdollisimman kilpailullisessa jääkiekkosarjassa, miksi he valitsisivat Heikki Hiltusen Liigan? Varsinkin, kun ilmeisesti seurojen maksukyky on tasolla, jossa pelaajien myynti kannattaa aloittaa, vaikka pudotuspelipaikkakin olisi realismin rajoissa.

Nilsson ehdotti siirtorajan esimerkiksi siirtorajan aikaistamista, jotta vastaavilta tilanteilta vältyttäisiin. Hiltunen tuskin sellaista sallisi, koska se olisi vastoin hänen seuransa etuja.

Kilpailullisuus on palautettava, Liiga avattava ja tämä arvoton sirkus on lopetettava, mikäli Liiga haluaa pelaajien silmissä säilyttää viimeiset vetovoiman rippeensä.

Lue myös: Tyhjennysmyynnit ovat vain yksi oire Suomi-kiekkoa riivaavista vitsauksista