Yksi formula ykkösten historian hurjimmista siirroista tuskin toteutuu

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Formula 1

Yksi formula ykkösten historian hurjimmista siirroista tuskin toteutuu

Voisiko Lewis Hamilton siirtyä Red Bullille, kun hänen nykyinen sopimuksensa Mercedeksen kanssa päättyy tämän kauden jälkeen?

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 19.7.2023 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei usko, että Lewis Hamiltonia kiinnostaisi edes teoriassa siirtyminen Red Bullille Max Verstappenin tallikaveriksi.

Asia nousi uudelleen puheenaiheeksi, kun Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner myönsi, että hän olisi halunnut palkata dramaattisen 2021 kauden päätteeksi Hamiltonin tallinsa toiseksi kuskiksi. Asia on edelleen pyörinyt Hornerin mielessä, vaikka Hornerin mukaan Hamiltonin palkatakseen Red Bullin pitäisikin myydä tehtaansa.

”Hamilton käy yhä neuvotteluja Mercedeksen kanssa ja olipa tulos mikä tahansa, en usko, että seitsenkertaista maailmanmestaria kiinnostaisi ajaa Verstappenin kanssa samassa tallissa. On myös hyvä kysymys, mahtuisivatko nämä kaksi jättiläistä edes samaan talliin”, Mustakari miettii.

Mustakari pitää paljon todennäköisempänä Hamiltonin siirtymistä Ferrarille, mikäli Hamiltonin ja Mercedeksen tiet eroavat.

”Ferrari on edelleen ehdottomasti se auto, jossa kuljettajat haluaisivat ajaa. Niin tekivät häntä ennen myös Fernando Alonso ja Sebastian Vettel. Ferrari on formula ykkösissä suurin legenda ja jokainen, jolla on mahdollisuus kokea Ferrarin taika kuljettajana, ovat sen valmiit tekemään.”

”Vaikka Ferrari ei juuri nyt ole kovimmassa tikissään, olisi se sopivampi haaste Hamiltonille kuin Red Bull Verstappenin varjossa. Ferrari olisi sikälikin mielenkiintoinen haaste Hamiltonin kaltaiselle kokeneelle kuskille, että Ferrari vaatii osaavaa kehittämistä. Tämä olisi lisämotivaattori myös Hamiltonille – nostaa Ferrari jälleen MM-sarjan ykköstalliksi, kuten Michael Schumacher teki aikoinaan.”

”Hamilton olisi myös Ferrarin kannalta erilainen kuljettaja kuin sen nykyiset kuljettajat, Charles Leclerc ja Carlos Sainz. He ajavat itselleen, kun Ferrari tarvitsisi kuskin, joka ajaa legendaariselle merkille ja pistää itsensä likoon sen puolesta”, Mustakari sanoo.