Yksi pelipaikkansa ylivoimainen pelaaja ja yksi yllätysnimi naisten Superin All-Starsiin

Minttu Vettenranta ja Kaisa-Maija Rosvall päättivät kautensa Suomen mestaruuteen. Rosvall päätti siihen samalla koko uransa.

Pesäpallo

Yksi pelipaikkansa ylivoimainen pelaaja ja yksi yllätysnimi naisten Superin All-Starsiin

Porin Pesäkarhujen ja Jyväskylän Kirittärien pelaajat hallitsevat ElmoTV:n All Stars-valintoja, mutta avaukseen mahtuu myös yksi yllätysnimi.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 1.10.2021 | KUVAT All Over Press

Porin Pesäkarhujen ja Jyväskylän Kirittärien pelaajat valtasivat peräti seitsemään paikkaa naisten Superin All Stars-joukkueen avausyhdeksikössä. Myös tähdistöjoukkueen toinen lyöjäjokeri ja pelinjohtaja ovat Pesäkarhujen mestarijoukkueesta.

Avausyhdeksikköön mahtuivat myös runkosarjan kärkilyöntitilaston voittanut Seinäjoen Maila-Jussien Silja Syrjälä ja yllätyskorttina Hyvinkään Tahkossa suvereenisen läpimurtokauden pelannut Sini Mäkelä.

All Stars -joukkueesta päätti ElmoTV:n asiantuntijaraati, jonka puheenjohtaja toimi Pekka Arffman.

Tässä tähdistöjoukkue:

Lukkari (9): Minttu Vetteranta, Pori

Pelasi loistokauden, ylivoimaisesti sarjan paras lukkari. Saanut lisää fyysisyyttä ja sai kovalla tempolla Kirittärien sisäpelin sekaisin finaaleissa.

Sieppari (7): Sini Mäkelä, Hyvinkää

Pelasi huiman läpimurtokauden ja nousi johtavaksi etukenttäpelaajaksi koko Superissa. Tahkossa isossa roolissa. Energinen ja sähäkkä liikkeissään.

1-vahti (2). Emilia Itävalo, Pori

Yksi Porin mestarijoukkueen suurista. Etenijätilaston voittaja, kärkilyöntitilaston kolmonen. Korvaamaton pelaaja kakkosena. Ulkona varma ykkösvahti.

2-vahti (4): Emma Körkkö, Jyväskylä

Yksi Superin suurista, monien mielestä jopa suurin. Pelaa ulkona valtavaa tonttia takuuvarmalla otteella. Sisällä Kirittärien kulmakivipelaaja nelosena. Pelasi osan kautta myös jokerina.

2-polttaja (8): Eeva Mäki-Maukola, Jyväskylä

Ulkona jopa Superin paras pelaaja. Lukee hyvin peliä, hurja heittokäsi. Vahva myös sisällä. Kirittärien kannalta yhtä tärkeä pelaaja kuin paljon kehuttu Emma Körkkö.

3-polttaja (3): Silja Syrjälä, Seinäjoki

Täysin korvaamaton pelaaja Seinäjoelle. Dominoiva sisällä, vaarallinen mailassa, lyö lujaa – ja voitti runkosarjan kärkilyöntitilaston. Myös ulkona linjan pelaajien eliittiä.

3-vahti (5): Emilia Linna, Pori

Siirtyi uudelle pelipaikalle linjaan ja oli heti menestystarina. Kova heittokäsi kuin tehty kulmapelaajalle. Pelasi myös sisällä elintärkeässä, ellei jopa tärkeimmässä roolissa numerolla neljä. Pystyi saranapelaajana tekemään tilanteen tai kotiuttamaa. Eliittipelaaja.

2-koppari (1): Henna Juka, Pori

Ehdoton kulmakivipelaaja Porin kultakaudessa. Elintärkeässä roolissa pelin avaajana. Pesien välillä Suomen tämän hetken paras etenijä. Hoitaa myös tonttinsa ulkona.

3-koppari (6): Ella Korpela, Jyväskylä

Etenijänä valtakunnan ehdotonta eliittiä, kehittynyt valtavasti. Hyvät jalat auttavat myös pelaamista takakentällä.

Jokerit ja pelinjohto

10: Kaisaleena Rautakorpi, Lapua

Superin paras etenijäjokeri. Kiistatta. All Starsissa myös etenijäjokeri.

11: Kirsi Ala-Lipasti, Tampere

Pelasi yhden uransa parhaista kausista ja piti Mansea pystyssä kauden vaikeina hetkinä. Loistava yleispelaaja, joka pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa. Etenijä- ja vaihtajajokeri.

12: Susanna Puisto, Pori

Edelleen jäinen ratkaisija, joka pystyi tekemään elintärkeitä suorituksia myös kovissa paikoissa. Lyöjätilaston voittaja. Lyöjäjokeri.

13: Janette Lepistö, Lapua

Nosti tasoaan parin heikomman kauden jälkeen. Edelleen valtakunnan ehdottoman ykköskorin kotiuttaja. Oli runkosarjan lyöjätilaston kakkonen Susanna Puiston jälkeen.

Pelinjohtaja: Jarkko Pokela, Pori

Muokkasi Porista mestarijoukkueen heti ensimmäisellä kaudellaan. Pystyi kehittämään rajusti etenkin ulkopeliä. Sai myös Porin tekemiseen oikeanlaisen, hieman rennomman moodin.

Kakkospelinjohtaja: Niina Sippola, Lapua

Oli kriittisessä roolissa Lapuan kaudessa. Tuurasi pelinjohtajana alkukaudella Jussi-Pekka Tanskasta ja loi sinä aikana hyvän perustan Lapuan pelaamiselle.

Valmentaja: Antti Kuusisto, Seinäjoki

Teki erinomaista työtä Seinäjoella kanssa ja nosti SMJ:n yhdeksi kauden suurista onnistujista.

Superpesis

Sini Mäkelä pelasi itsensä pesäpallokenttien aatelisiin.