Yllätysnimi johtaa Nuorten Leijonien pakistoa kohti lohkofinaalia

Jimi Suomi on onnistunut Nuorten Leijonien puolustuksessa erinomaisesti.

JääkiekkoU20MM

Yllätysnimi johtaa Nuorten Leijonien pakistoa kohti lohkofinaalia

Kun Suomi ja Yhdysvallat valmistautuvat MM-turnauksen alkulohkon voiton ratkaisevaan otteluun, on Jimi Suomi ottanut johtavan puolustajan paikan Nuorten Leijonien takalinjoilta monen yllätykseksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 31.12.2022 | KUVAT Pasi Mennander / Leijonat.fi

Jimi Suomi on loistanut puolustajan tontillaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hänet on viimeistään nyt huomattu, vaikka hän monen yllätykseksi jäikin varausvuotenaan 2021 ilman NHL-varausta.

Pelaajan luistelutaitoa ja kiekollista pelaamista ovat hehkuttaneet kovasti niin television kiekkostudio kuin oma jääkiekkotoimituksemme.

Ensimmäistä U20-MM-turnaustaan pelaava 19-vuotias Suomi, on tähän mennessä kerännyt tehotililleen yhden syöttöpisteen. Se tuli Slovakia-ottelussa, kun hän auttoi Kalle Ervastin kanssa Sami Päivärintaa tälläämään Suomen 1–0-johtoon ottelun ensimmäisessä erässä. Latvia-ottelussa Suomi kolisutteli näyttävällä vedollaan vastustajan maalin tolppia. Puolustaja sanoo, että hän luottaa vahvasti omaan tekemiseensä ja esiintyy kentällä sen mukaan.

”Olen luottavaisella mielellä siitä tavasta, miten pelaan. Tiedän myös omat vahvuuteni ja yritän niiden kautta onnistua.”

Suomi saattaa jopa olla joukkueen paras pakki, mutta peliaika on kuitenkin varsin niukkaa. Kisoissa hän on pelannut alle 14 minuuttia per peli. Myös seurajoukkue TPS:ssä peliaika on ollut kortilla. Tällä kaudella Suomi on pelannut Liigassa 15 ottelussa ja niissä tehot ovat 1+1. Peliaikaa on haettu myös TPS:n nuorten joukkueesta. Suomen mielessä saattaa jopa pyöriä, että kisat ovat sikälikin näytön paikka.

”On valmennuksen tehtävä on päättää, paljonko pelaan. Yritän kuitenkin aina päästä pelaamaan ja niin paljon kuin vaan pystyn – ja ansaitsen.”

Nuoret Leijonat mittaa lauantaina Yhdysvaltain MM-kokoonpanon hermot. Joukkueet kohtasivat kerran jo harjoitusottelussa ennen turnauksen alkua. Pataan tuli jenkkien voittaessa 5–2, mutta Suomi teki silloin toisen Nuorten Leijonien maaleista. Toinen merkittiin Oliver Kapaselle.

Itse turnauksessa Yhdysvallat on voittanut kolmesta kaksi. Se voitti ensin Latvian 5–1, hävisi sitten yllättäen Slovakialle 3–6 ja voitti seuraavaksi Sveitsin 5–1.

”Tosi taitava jengi tulee vastaan ja siitä tulee erittäin vauhdikas peli. Vaatimukset ovat varmasti korkealla ja niihin pitää pystyä vastaamaan”, Suomi totesi.