800 ottelun merkkipaalun ylittäminen vetää JYP-ikonin sanattomaksi

Jani Tuppurainen siirtyi täksi kaudeksi Olli Jokisen Jukureihin.

JääkiekkoLiiga

800 ottelun merkkipaalun ylittäminen vetää JYP-ikonin sanattomaksi

JYP-ikoni Jani Tuppurainen pelaa keskiviikkona 800. liigaottelunsa tutussa paikassa - Hippoksella.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.11.2021 | KUVAT All Over Press

Hippoksella juhlitaan keskiviikkona komean uran tehnyttä Jani Tuppuraista, joka pelaa uransa 800. liigaottelun. Hippos on sopiva paikka merkkipaalun ylittämiselle, sillä vaikka Tuppurainen pelaakin tällä kaudella Jukureissa, hän jätti kahdentoista JYP-vuotensa aikana Hippokselle pysyvän jäljen.

Tuppurainen on 24. pelaaja, joka ylittää Liigassa 800 ottelun rajan. Listan kärjessä omissa korkeuksissaan on edelleen Jan Latvala, joka pelasi urallaan 1230 liigaottelua.

Juhliiko Tuppuraisen juhlapelissä JYP vai Jukurit? Expektiltä kertoimet Liiga-kierrokselle!

Tuppurainen on ylpeä pitkästä urastaan ja JYP-ajat ovat aina rakkaina mielessä

”En tiedä mitä sanoisin. Kyllä tämä hienolta tuntuu”, JYP-ikoni naurahtaa.

”Jyväskylän menestysvuodet olivat ihan parhaita. Ensimmäinen mestaruus oli hieno. Eka on aina eka, ja silloin emme olleet edes mitään ennakkosuosikkeja”, Tuppurainen muistelee.

Tuppurainen on 41-vuotias ja Liigan vanhin pelaaja. Muutamakin luistimenveto on jäällä tehty sen jälkeen, kun hän lähti Oulusta maailmalle parikymppisenä juniorina. Tuppurainen on urallaan tehnyt visiitit myös Elitserienin Färjestadiin ja KHL:n Donbass Donetskiin.

”Ukrainassa tuli loukkaantuminen. Silloin tuntui todella tärkeältä, että palaan takaisin JYPiin. Muutamia muitakin tarjouksia siinä taisi tulla, mutta palasin Suomeen.”

Viime kausi oli Tuppuraisen viimeinen JYPissä. Mieli paloi kuitenkin edelleen pelaamiselle ja kunto oli hyvä, joten hän otti Jukureista haasteen vastaan. Meno Mikkelissä miellyttää.

”Jukurit on minulle kyllä hyvä juttu. Tunnen, etten ole liian vanha tähän. Pystyn oppimaan uutta ja nämä nuoret pitävät vauhdissa mukana. Heidän intoansa on mukavaa seurata ja se tarttuu. On kyllä todella ilo mennä aina hallille.”

Jukureita valmentaa yksi Suomi-kiekon suurista legendoista, Olli Jokinen. Entisen tähtipelaajan peluuttamaa pelitapaa on usein kuvailtu hyvin NHL-tyyppiseksi. Tuppurainen sanoo sen sopivan hyvin itselleen. Niin, häntähän on joskus sanottu vauhtihyökkääjäksikin.

”Jukureilla on vauhdikas pelityyli. Odotinkin sellaista ja pidän siitä. Se sopii minulle”, Tuppurainen kuittaa.

JYP on Tuppuraisen virstanpylväsottelun alla turbulenssissa. Tappioita on tullut ja valmennuksessa on tehty muutoksia.

Jukureillakin on nälkä. Joukkue on voittanut kauden 23 ottelustaan kahdeksan. Tuppurainen on pelannut 17 ottelua ja niistä on tilillä tehot 1+3.

” Jyväskylässä on tulossa kova peli, vaikka JYPillä onkin ollut tappioita. Kaikkien on siellä laitettava kaikki peliin, sillä jaossa tärkeitä pisteitä”, Tuppurainen muistuttaa.