Arsenal ja Manchester City historiallisen Mestarien liigan arvonnan voittajat

Arsenal on yksi Mestarien liigan uuden kauden suosikeista.

Uncategorized

Arsenal ja Manchester City historiallisen Mestarien liigan arvonnan voittajat

Mestarien liigan historiallinen arvonta on takana. Jukka Rönkä arvioi, kuka voitti ja kuka hävisi - ja missä Mestarien liigassa mennään.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 29.8.2024 | KUVAT All Over Press

Uusimuotoisen Mestarien liigan arvonnat on nyt paketissa. Jukka, voidaanko arvonnoista nostaa esille voittajat ja häviäjät?

Voittajat voidaan nostaa – ja ne ovat suurista ennakkosuosikeista ilman muuta Arsenal ja Manchester City.

Valioliigan molemmat jätit sai kivikovasta ykköskorista vastustajakseen PSG:n ja Interin ja välttivät esimerkiksi Real Madridin, Barcelonan ja Bayern Münchenin kohtaamisen.

Kakkoskorista Arsenal kohtaa Atalantan ja Shahktar Donetskin, ja Manchester City Juventuksen ja Club Bruggen. Myöskään kahdesta alemmasta korista kummallekaan ei tullut mitään jättikovia vastustajia.

Muista suurseuroista Real Madrid kohtaa muun muassa Liverpoolin, Borussia Dortmundin ja AC Milanin, Barcelona Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin, Bayern München Barcelonan ja PSG:n, Liverpool Real Madridin ja Bayer Leverkusenin.

Ehkä kovin arpaonni oli PSG:llä, joka kohtaa Manchester Cityn, Bayern Münchenin, Arsenalin ja Atlético Madridin.

Bayer Leverkusenilla ja Lukas Hradeckylla oli mielenkiintoinen arpa, sillä se kohtaa muun muassa Liverpoolin, Interin, Milanin ja Atlético Madridin. Ottelut ovat erinomaisia mittareita sille, missä Xabi Alonson prosessi menee kaudella 2024-2025.

Miten pitkälle meneviä johtopäätöksiä arvonnan perusteella voidaan tehdä Mestarien liigan tulojärjestyksestä?

Alkulohkovaiheen suurimmat ennakkosuosikit ovat ilman muuta Arsenal ja Manchester City, mutta eiväthän Real Madrid, Barcelona ja Bayern München kovin kaukana niiden perässä ole.

Ehkä selvin johtopäätös alkulohkojen osalta on se, että PSG on aidosti vaarassa jäädä ainakin TOP8-ulkopuolelle, jolloin se joutuisi lohkovaiheen jälkeen pelattavalle play-off-kierrokselle. Siihen en kuitenkaan heti usko, että PSG jäisi 24 parhaan joukkueen ulkopuolelle, jolloin sen taival Mestarien liigassa päättyisi jo tammikuussa lohkovaiheen loppumisen jälkeen.

Helppoa PSG:llä ei tule kuitenkaan olemaan.

Mestarien liigan lopullisia ratkaisuja tämä arvonta ei muuta. Suurimmat ennakkosuosikit ovat Real Madrid, Manchester City ja Arsenal.

Näillä joukkueilla materiaalit ja prosessit ovat sillä tasolla, että niiltä voidaan odottaa takuuvarmasti vahva ja pitkälle menevä kausi myös Mestarien liigassa. Viimeisessä vaiheessa joudutaan katsomaan sitten myös arvontoja ennen lopullisia tuomioita, mutta en olisi yllättänyt, jos molemmat finalistit löytyisivät tästä kolmikosta.

Näiden kolmen seuran suosikkiasemaa korostaa se, että niiden suurimpiin haastajiin liittyy omat kysymysmerkkinsä.

Bayern Münchenillä on puikoissa uusi manageri, Vincent Kompany, jonka näytöt eivät vielä vakuuta.

Liverpool on myös murrossaumassa Jürgen Kloppin pitkän ja menestyksellisen aikakauden vaihduttua Arne Slotin aikaan. Vaikka Slotin avausottelut ovatkin olleet lupaavia, edessä on vielä pitkä kausi.

Barcelona on myös mielenkiintoisessa tilanteessa. Hansi Flick on nyt uudenlaisessa ympäristössä ja uudenlaisessa kulttuurissa ja vaikka Barcelonan materiaalissa onkin paljon laatua, Barcelonan paketti ei ole vielä täydellinen eikä Flickin onnistuminen La Ligassa ole mitenkään taattua.

Jos tämän kauden Mestarien liigassa pitäisi nostaa kaksi mustaa hevosta, sanoisin, että ne ovat Atlético Madrid ja Juventus.

Atléti on tehnyt kesän aikana tukun mielenkiintoisia hankintoja, jotka tuovat laadun lisäksi joukkueen tekemiseen uutta verta.

Juventuksessa suurin mielenkiinto kohdistuu uuteen päävalmentajaan Thiago Mottaan. joka oli viime kaudella Bolognan sensaation pääarkkitehti. Pystyykö Motta siirtämään taikansa nyt Juventukseen – ja miten paljon Juventuksen pelaaminen paranee pelkästään jo siksi, että joukkueen peräsimessä on nyt nykyaikainen valmentaja, eikä mies menneisyydestä ja menneisyyden jalkapallosta.

Katso Mestarien liigan arvonnat tästä.