Alajärven teki erinomaiset hankinnat ja katsoo ensi kaudella peruutuspeilin sijasta ylöspäin

Petteri Kortelainen sijoittui päättyneellä kaudella 72 lyödyllään runkosarjan lyöjätilastossa kuudenneksi.

Pesäpallo

Alajärven teki erinomaiset hankinnat ja katsoo ensi kaudella peruutuspeilin sijasta ylöspäin

Alajärvi vahvistuu ensi kaudeksi hankittuaan Petteri Kortelaisen ja Viljo Sillanpään. Pekka Arffman pitää hankintoja erinomaisina täsmähankintoina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 22.9.2023 | KUVAT All Over Press

Alajärvi julkaisi perjantaina kaksi uutta hankintaa. Lyöjäjokeri Petteri Kortelainen tulee Koskenkorvalta ja Viljo Sillanpää JymyJusseista. Pekka, millaiset hankinnat?

Erittäin hyvät ja tarpeelliset täsmähankinnat, jotka molemmat vahvistavat Alajärveä.

Alajärven suurin ongelma päättyneellä kaudella oli kotiutusosaston kapeus. Lyöjäjokeri Juho Ihamäki löi toki 49 juoksua ja numerolla pelannut Tuukka Etula säesti häntä hyvin lyömällä 28 juoksua, mutta Alajärven kärki teki kuitenkin niin hyvin tilanteita, että jos kotiutusosasto olisi ollut leveämpi, Alajärvi olisi varmasti saalistanut enemmän pisteitä.

Nyt tämä ongelma korjaantuu, sillä Kortelainen löi runkosarjassa peräti 72 juoksua ja sijoittui lyöjätilastossa kuudenneksi. Hänellä olisi ollut muitakin ottajia Mansesta alkaen, mutta Kortelainen valitsi Alajärven, mikä on suuri voitto Ankkureille.

5.00 for Pori to beat Manse PP 1-0 or 2-0 in the fifth final on 23/9/2023! Play now at Stake.com!

Sillanpää on monipuolinen pelaaja, joka palaa viiden vuoden tauon jälkeen Alajärvelle. Hän on pelannut urallaan pääosin takakentällä, mutta JymyJusseissa hän pelasi tällä kaudella myös polttolinjassa. Alajärvellä hän todennäköisesti menee kakkoskoppariksi, mikä oli yksi Ankkureiden ulkokentän haavoittuvista kohdista päättyneellä kaudella.

Sisällä Sillanpää on pelannut tasaisia kausia, kunnes nyt hän pelasi kenties uransa parhaan sisäpelikauden ja nousi JymyJusseissa kauden aikana kolmoseksi. Sillanpää löi 129 kärkilyöntiä, mikä on hänen uransa paras lukema, ja hän purki kakkosvaihdon lähes 70 prosentin tehoilla. Uskoisin, että myös Alajärvellä hänestä kaavaillaan pääpelintekijää, mahdollisesti jopa ykköskärkeen.

Mitä Kortelaisen ja Sillanpää hankinnat tarkoittavat Alajärven ensi kauden näkymän suhteen?

Alajärvellä nähtiin tällä kaudella, että heillä on koossa nuori ja lupaava joukkue, joka voi kohtalaisen vähillä vahvistuksilla vakiinnuttaa paikkansa Superissa ja nousta kolkuttelemaan jopa hieman ylempiäkin sijoituksia. Raha ei varmasti kasva puussa Alajärvelläkään, joten siinä mielessä Kortelaisen ja Sillanpään hankinnat ovat kova, mutta erittäin järkevä veto Ankkureilta.

Ensi kauden osalta on turha mennä vielä sen syvällisempään analyysiin, sillä Imatran ja Haminan joukkueet ovat vielä auki eikä JymyJussienkaan paketti ole vielä kasassa. Myös Alajärven pitää vielä varmistaa, että esimerkiksi Ihamäen veljekset jatkavat Ankkureissa ensi kaudella.

Jos Alajärvi saa haluamansa joukkueen kasaan, se on ensi kaudella materiaalin suhteen vahvempi kuin tällä kaudella ja nuori joukkue on myös vuoden kokeneempi. Lisäksi joukkueessa olisi enemmän leveyttä ja se kestäisi paremmin myös loukkaantumisia.

Siksi Alajärvellä voidaan lähteä ensi kauteen luottavaisin mielin ja kuka sitä tietää, että jos kausi lähtee hyvin liikkeelle, minkälaisen hurmoksen Ankkurit saa päälle ja miten kauas se hurmos veisi sen.

Tänä kesänä joukkue jätti itsestään jo todella positiivisen kuvan ja myös legendaarinen Kitro heräsi jälleen henkiin. Tästä on Alajärven hyvä ponnistaa kohti tulevaisuutta.