Alajärvi säilytti sarjapaikkansa miesten Superpesiksessä, mikä oli voitto pesäpallolle

Nestori Yli-Sissala pelasi erinomaisen kauden Ankkureiden ykköskärjessä.

Pesäpallo

Alajärvi säilytti sarjapaikkansa miesten Superpesiksessä, mikä oli voitto pesäpallolle

Alajärvi säilytti sarjapaikkansa Superpesiksessä voittamalla Kankaanpään otteluvoitoin 3-1. Pekka Arffmanin mukaan Alajärven kuuluikin säilyä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 9.9.2023 | KUVAT Antti Haapasalo

Alajärvi voitti Kankaanpään neljännessä putoamiskarsintaottelussa 2-0 (7-6, 5-4) ja säilytti sarjapaikkansa Superpesiksessä. Pekka, varsin erikoinen ottelu?

Kieltämättä. Alajärvi oli avausjaksolla jo 1-6-tappiolla ja toisen jakson neljännen tasoittavan alkaessa 1-4-tappiolla. Sieltä se kuitenkin kimmersi molemmilla kerroilla hyvillä lyönneillä jaksovoittoon ja varmisti sarjapaikkansa.

Näiden molempien jaksojen voitoissa näkyi juuri se rutiini, josta aiemmin puhuin. Vaikka Alajärvi jäi runkosarjassa viimeseksi, se pelasi kovia ja usein myös erittäin tasaisia otteluita läpi kesän. Tämä rutiini näkyi jo putoamiskarsinnan ensimmäisessä osassa Koskenkorvaa vastaan ja se nyt se näkyi Kankaanpäätä vastaan.

Alajärven voiton arvoa nostaa se, ettei Kankaanpää pelannut huonosti. Kankaanpään nuorelle joukkueelle on annettava tunnustus siitä, että se paransi kauden aikana peliään ja nousi takamatkalta ensin Ykköspesiksen pudotuspeleihin – ja pisti sitten vielä Alajärven ahtaalle.

 Sotkamo or Vimpeli? 3.10 for Sotkamo to beat Vimpeli on 10/9/2023 at home by 2-0 or 1-0.  Play now at Stake.com – in Finnish!

Olet antanut pitkin kautta positiivisia arvioita Alajärvestä. Säilyikö Superissa siis oikea joukkue?

Tuloshan ei tunne urheilussa muita kuin oikeita voittajia, mutta ymmärrän kysymyksen. Minusta Alajärvi oli näistä kolmesta joukkueesta – Alajärvestä, Koskenkorvasta ja Kankaanpäästä – ilman muuta se joukkue, jonka kuuluikin säilyä.

Alajärvellä on tehty hyvää juniorityötä ja viime kaudella Superiin noussut ja nyt sarjapaikkansa säilyttänyt joukkue on rakennettu omien junioreiden päälle. Joukkueessa on muutamia todella lahjakkaita pelaajia, joista isommatkin seurat ovat kiinnostuneita, mutta toivottavasti Alajärvi saa pidettyä nuoret leijonansa Kitrolla vielä useamman vuoden.

Tässä mielessä Alajärvessä oli näistä joukkueista eniten positiivisia aihioita ja eniten sellaisia elementtejä, joiden varaan pienten paikkakuntien seurojen kannattaa rakentaa toimintansa.

Koskenkorvalla on omat haasteensa ja he puhuvat itsekin, että Koskenkorvalla aletaan nyt rakentamaan uutta nousua, johon voi hyvinkin hyvinkin mennä useampi vuosi. Myös Kankaanpää on selvästi vasta rakennusvaiheessa ja sen nousuun voi myös mennä ainakin 2-3 vuotta, koska ensi kaudella Ykköspesiksestä ei välttämättä nouse yksikään seura.

Alajärven tilanne on näistä seuroista positiivisin ja prosessi pisimmällä. Siksi Ankkureiden säilyminen oli voitto pesäpallolle. Uskon, että sen nuori joukkue on ensi kaudella taas yhden askeleen valmiimpi pelaamaan Superissa.

Se ei liene salaisuus, että lisää kotiuttajia tuo joukkue huutaa. Uskoisin myös, että joukkueen erinomaiset kärkipelaajat harjoittelevat talven aikana muitakin lyöntejä kuin pomppua. Pompun he kyllä hallitsevat, mutta pompun rinnalle tarvittaisiin muitakin kentällemeno- ja vaihtolyöntejä.