Asiantuntija on varma, että Ferrari on tosissaan kiinnostunut suomalaisesta supertalentista

Tuukka Taponen kävi viime vuonna pokkaamassa kartingin MM-pokaalin FIA:n gaalassa.

Formula 1

Asiantuntija on varma, että Ferrari on tosissaan kiinnostunut suomalaisesta supertalentista

Erkki Mustakari on vakuuttunut, että Ferrari on tosissaan kiinnostunut suomalaisesta suurlupauksesta Tuukka Taposesta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.10.2022 | KUVAT All Over Press

16-vuotias suurlupaus Tuukka Taponen ajaa tällä viikolla jälleen Ferrarin kuljettaja-akatemian karsintakokeissa. Finaalivaiheeseen on valikoitunut satojen joukosta kuusi kuljettajalupausta. Heistä Taponen on ainoa eurooppalainen kuski.

Taponen on myös historian ensimmäinen suomalaiskuski, joka on voittanut kartingin MM-tittelin. F1-asiantuntija Erkki Mustakari näkee, että Ferrari on iskenyt silmänsä Taposeen tosissaan.

”Taponen oli finaalivaiheessa myös viime vuonna, mutta päätti sitten ajaa vielä kartingia. Hän selvästi kiinnostaa Ferraria tosi paljon ja onhan nuori mies osoittanut ajointoaan menestymällä myös radalla. Hän on supertalentti. Hän on kartingin OK-luokan viime vuoden mestari ja tämän vuoden kakkonen”, Mustakari muistuttaa.

”Nämä ovat teinille aika rankat testit. Kaikkea mitataan. Ferrari hakee tulevaisuuden F1-kuskeja, joten luonteenominaisuudet, suhtautuminen eri tilanteisiin, palautteen antokyky, paineensieto, kuuntelu ja pettymysten vastaanotto muiden muassa arvioidaan.”

Ferrarin akatemian käyneitä nykykuskeja ovat Charles Leclerc ja Sergio Perez.

”On testausta nuorille lahjakkuuksille ollut aina jossain muodossa. Jo aikoinaan 1980-luvulla Mika Häkkinen ja Jyrki Järvilehto kävivät läpi Formula Ford 2000 -ajon, josta saattoi saada Marlboron sponssin. Sekin oli varsinainen prässi ja mittasi nuoria kuskeja”, Mustakari sanoo.