Asiantuntija suree formula ykkösten muuttumista steriiliksi

Max Verstappen suolasti Red Bullin sisäistä tilannetta viikko sitten Brasilian GP:ssä.

Formula 1

Asiantuntija suree formula ykkösten muuttumista steriiliksi

Erkki Mustakarin mukaan formula ykkösissä pidetään nykyään mölyt mahassa. Liiankin kanssa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 19.11.2022 | KUVAT All Over Press

F1-kauden päättää jälleen Abu Dhabin osakilpailu. Viime kaudella päätöskilpailu oli ehkä jännittävin ikinä, koska mestaruus ratkesi vasta siellä, mutta tällä kaudella samaa sähköä ei ilmassa ole.

”Eniten tässä jännitetään ehkä sitä, miten Red Bullin -kuljettajakaksikko tulee toimeen toistensa kanssa Max Verstappenin Brasilian kisan tiimiradiopurkauksen jälkeen”, F1-asiantuntija Erkki Mustakari naurahtaa.

”On tallikavereilla ennenkin leimahdellut, mutta nykyään laji on aika siistiä ja haluaa puhtoisen ulkokuoren, joten kaikki kritiikki halutaan pitää sisäpiirissä. Nyt ei niin käynyt ja sehän on oikeastaan aika mielenkiintoista.”

Abu Dhabin rata on renkaille rankka. Kisapaikalla hätyytellään lähes 30 asteen lämpötiloja.

”Tällä radalla löytyy paikkoja, joissa ohittaa. Mutta renkaat täällä kuluvat ja rengastaktiikassa täytyy tallien onnistua nappiin. Abu Dhabissa on ollut kisoja, joissa renkaiden kuluessa kierrosajat putoavat jopa 4-5 sekuntia.”

Verstappen varmisti kauden mestaruuden jo aiemmin.

Viimeisissä kisoissa kärkeen ovat kuitenkin vihdoin nousseet koko kauden eri ongelmista kärsineet Mercedekset. George Russell otti ensimmäisen F1-voittonsa Brasiliassa.

”Mercedes on kirinyt vihdoin ja voi yllättää täälläkin. Itse asiassa kisan toinen jännitysmomentti on se, voittaako Lewis Hamilton vihdoin, vai jääkö hän tällä kaudella kokonaan ilman voittoa? Minun arviossani Verstappen on kuitenkin aika vahvoilla voittajaksi – edelleen”, Mustakari sanoo.