Ässät taisteli viimeiseen asti kuten sen kauden tarinaan kuuluikin

Tunne todella palasi Isomäkeen tänä keväänä, mutta mahtaako sille olla näkyvissä jatkuvuutta?

JääkiekkoLiiga

Ässät taisteli viimeiseen asti kuten sen kauden tarinaan kuuluikin

Ässät löi Ilveksen ahtaalle viidennessä ottelussa Tampereella, mutta Ilves meni jatkoon voitoin 4–1. Eetu Pennanen nostaa hattua Ässien kaudelle.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.3.2023 | KUVAT All Over Press

Ilves voitti Ässät Tampereella puolivälieräsarjan viidennessä ottelussa lukemin 3–2 ja meni välieriin voitoin 4–1. Eetu, millaisen päätöksen ottelusarja sai?

Mahtavan, arvoisensa päätöksen sai tämä puolivälieräsarja. Jos vielä neljännen ottelun jälkeen näytti, että Ilves etenee verraten helposti jatkoon, löi Ässät pöytään vielä viime hetkillä hienon taistelun.

Kaksi ensimmäistä erää näytti vielä siltä, ettei Ässistä ole Ilvestä Tampereella vieläkään haastamaan. Ilveksen juonikas hyökkäyspeli teki Ässien puolustamisesta vaikeaa.

Eemeli Suomi ja Matias Mäntykivi jatkoivat liekehtimistä. Kotijoukkueen ylivoimakin oli totutusti rautaa.

Ilves myös puolusti Antti Pennasen joukkueen tavoille uskollisena laadukkaasti ja kovaan taisteluun luottava henkilökohtaisesta taidosta vajaa Ässät oli koko ajan äärirajoilla. Näytti, ettei se jänne voi kestää millään voittotaisteluun.

Nuoren Lenni Hämeenahon kahden maalin ilta oli jo loistava tarina, ja Ilveksen hieman hölmöt rangaistukset pitivät omalta osaltaan myös Ässiä mukana.

Ja lopulta niin vain Ässät punnersi millimetrien päähän tasoituksesta.

Ilman maalivahtia pelatessaan Ässät saikin kiekon maaliin. Jesse Joensuu sai kiekon maaliviivalle ja lopulta kiekko meni maaliin nurin jyrätyn Roope Talajan kädestä.

Talajan käsimaalia ei lopulta luonnollisesti hyväksytty, mutta tilanteesta porilaisittain kirvelevän tekee se, että Joensuun yritys oli matkalla yli maaliviivan ennen kuin Talaja mailallaan pysäytti kiekon maaliviivalle.

Dramaattisesti ja taistellen siis loppui Ässien kausi.

Ässien kausi siis päättyi. Miten vetäisit yhteen porilaisten kauden?

Kyllähän rehellisyyden nimissä Ässille puolivälieräpaikka oli maksimisuoritus. Karri Kivi repi poikkeuksellisen tasapaksusta porukasta kaiken irti.

Ässät kaivoi itsensä kahdeksan parhaan joukkoon käytännössä ilman todellista kärkiosaamista. Roope Talaja oli joukkueensa paras pistemies runkosarjassa 31 tehopisteellä. Se kertoo kaiken oleellisen.

Kivi palautti uskottavuuden porilaiseen jääkiekkoon. Viime kauden jumbo ja yleisön hylkäämä Ässät täytti taas Isomäen useamman kerran.

Alle 16-vuotiaiden joukkueesta asti Ässissä pelimieheksi kasvaneen Lenni Hämeenahon ja porilaiskasvatin Aleksi Heimosalmen suoritukset ovat myös ehdottomasti maininnan arvoisia asioita Ässien kaudesta puhuttaessa.

Miltä porilaisten tuleva sitten näyttää?

Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Päävalmentaja Kiven työ loppuu pahasti kesken, kun hän jää sivuun tämän kauden jälkeen.

Jere Härkälä hyppää apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi. Hänelle toki joukkueen toimintatavat ovat tuttuja, mutta päävalmentajan paikalla hän on aivan kirjoittamaton kortti.

Ässien tässä kaudessa oli paljon hyvää, mutta toivoa sopii, ettei kaikki ala taas ensi kaudella alusta.

Lue myös: Liigan tasapaksuin joukkue on noussut häpeän vuosista ylös ja voittanut kannattajat taakseen