Aurinko näyttäisi viimeinkin paistavan Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon risukasaan

Vatteri Bottas on kerännyt tällä kaudella vasta neljä MM-pistettä.

Formula 1

Aurinko näyttäisi viimeinkin paistavan Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon risukasaan

Erkki Mustakari sanoo olevansa pettynyt, jos Valtteri Bottas ei aja Monacon kisassa sunnuntaina kymmenen parhaan kärkeen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.5.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen kauden aloitus Alfa Romeolla on ollut valtava pettymys. Suomalainen on MM-sarjassa vasta 13:s kerättyään kauden viidessä kisassa vain neljä pistettä. Nämä pisteet tulivat kauden avauskisassa Bahrainissa, jossa Bottas oli 8:s.

Alfa Romeo on heikon alkukauden seurauksena pudonnut valmistajien sarjassa Haasin taakse. Sekin on pettymys. Tallin toinen kuski, Zhou Guanyu, on kerännyt yhdellä ysisijallaan vain kaksi MM-pistettä.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että Bottakselle on Monacossa mahdollisuus taistella MM-pisteistä hieman totisemmin, sillä Monacon katurata korostaa kokemuksen merkitystä.

”Monacossa kuljettajien rooli korostuu ja Bottas kuuluu kokeneimpien kuskien kastiin MM-sarjassa. Hänellä on paljon kokemusta myös Monacosta, joka on haasteellinen kapea katurata nykyisille painaville ja varsin leveille F1-autoille. Juuri tämä kokemus voi nyt tuoda etua”, Mustakari sanoo.

”Toki kisassa on muitakin kokeneita kuljettajia, mutta myös Bottas osaa varmasti ennakoida radalla syntyviä tilanteita.”

Alfa Romeon vauhti näytti hyytyvän Bahrainin avauskisan jälkeen, mutta edellisissä kisoissa ja etenkin aika-ajoissa on nähty lupauksia paremmasta. Aurinko näyttäisi sittenkin Mustakarin mukaan paistavan Bottaksen ja Alfa Romeon risukasaan.

”Ilmassa on selkeästi merkkejä siitä, että Alfa Romeo olisi löytänyt lisää vauhtia ja näin myös Bottaksen tilanne näyttää valoisammalta kuin kauden synkeimmillä hetkillä. Monacossa Bottaksella onkin taas se kuuluisa iskun paikka. Jos aika-ajo onnistuu ja kisan taktiikka on hanskassa, voi Monacosta ropista MM-pisteitä.”

”Myös Bottaksen puheiden perusteella ilmapiiri tallissa on kohentunut. Bottas on viime aikoina vakuuttanut, että ajointoa heikoista tuloksista huolimatta vielä riittää pitkälle eteenpäin. Se on hyvä merkki verrattuna niihin hieman epätoivoisempiin puheisiin vaikeuksien keskellä.”

”Monacossa ajaminen ja Monacon tunnelma antavat kuskeille vielä lisäpotkua tekemiseen. Olisin siksi aika pettynyt, jos Bottas ei löydy Monacossa tuloslistan kymmenen parhaan joukosta”, Mustakari sanoo.