Ballon d’Or kruunaa tänään väärän kuninkaan – oikea olisi Robert Lewandowski

Lionel Messi johti Argentiinan ensimmäisen kerran urallaan Copa de Américan voittoon kesällä.

Jalkapallo

Ballon d’Or kruunaa tänään väärän kuninkaan – oikea olisi Robert Lewandowski

Ballon d'Orin tämän vuoden voittajat julkistetaan tänään

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 29.11.2021 | KUVAT All Over Press

Kansainvälinen jalkapallokausi saa maanantaina yhden huipennuksensa, kun illan tähtigaalassa julkistetaan Ballon d’Orin eli Kultaisen pallon voittajat. Viime vuoden gaala jäi koronakriisin takia väliin, mutta nyt pallot jälleen liikkuvat.

Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, kultapallon vie kaappiinsa seitsemännen kerran Lionel Messi. Messi on kaukana parhaiden päiviensä loistosta, mutta Copa de Américan voitto kesällä, La Ligan  maalikuninkuus ja vanha maine takaavat, että Messi löytyy liian monesta äänestyspaperista.

Messi ja Cristiano Ronaldo ovat voittaneet 12 viimeisestä Kultaisesta pallosta 11. Ainoa poikkeus nähtiin vuonna 2018, kun Kroatian maajoukkueen ja Real Madridin tähtipelaaja Luka Modric voitti Kultaisen pallon.

Muista! Tällä viikolla Valioliigassa viikkokierros. Parhaat kertoimet Expektiltä!

ElmoTV  teki juhlapäivän kunniaksi omat valintansa. Eikä Lionel Messi ole edes kolmen kärjessä.

Kultainen pallo, miehet

1. Robert Lewandowski

Teki viime kaudella Bundesliigassa 29 ottelussa käsittämättömät 41 maalia ja rikkoi samalla Gerd Müllerin lyömättömänä pidetyn yhden kauden maaliennätyksen, 40 maalia, kaudelta 1971–72. Voitti Kultaisen kengän ja johti Bayern Münchenin Bundesliigan mestariksi. Teki sen päälle 11 maalia Puolan maajoukkueessa, joista kolme EM-kisoissa.

2. Mohamed Salah

Ballon d’Orissa painottuu edellinen kausi, mutta Salahia on mahdoton ohittaa tämänhetkisessä kunnossaan mistään listoilta. Teki viime kaudella Liverpoolissa ”vain” 22 maalia, mutta on iskenyt nyt 13 ottelussa 11 liigamaalia ja tanssittanut huikeilla esityksillään Liverpoolin Valioliigan vahvimmaksi mestariehdokkaaksi. Varokaa siis Chelsean ja Manchester Cityn kannattajat. Tulette näkemään vielä.

3. Kevin De Bruyne

Kaikilla jalkapalloilijoilla on jalat ja pää, mutta vain harvalla samanlainen pää kuin Kevin De Bruyenella.  Manchester Cityn ja Belgian maajoukkueen tärkeimmät aivot. Harmi vain, että loukkaantumiset sotkeneet uraa.

Kultainen pallo, naiset

1. Alexia Putellas

Barcelonan Mestarien liigan voittaneen joukkueen suurin tähti, jonka UEFA valitsi kesällä Vuoden pelaajaksi.  Johtaa mestarillisella otteella myös Espanjan maajoukkueen peliä.

2. Vivianne Miedema

Arsenalin supertähti, joka on tehnyt viiden kauden aikana Arsenalissa 75 liigaottelussa 66 maalia. Kruunasi huippukautensa Tokion olympialaisissa, joissa teki yhden olympiaturnauksen maaliennätyksen, 10, maalia johtaessaan Hollannin olympiafinaaliin.

3. Sam Kerr

Chelsean ja Australian maajoukkueen ykköshyökkääjä. Oli keskeisessä roolissa, kun Chelsea voitti viime kaudella Superliigan mestaruuden. Iski 22 ottelussa huimat 21 maalia. Johti Chelsean myös Mestarien liigan finaalin ja Liigacupin voittoon.