Brasilia ilakoi jo finaalinkiilto silmissään – Kroatialla ei saumaa

Neymar on jälleen pelikunnossa - ja sekös veljeä naurattaa.

Jalkapallon MM2022

Brasilia ilakoi jo finaalinkiilto silmissään – Kroatialla ei saumaa

Brasilia on ollut toistaiseksi MM-kisojen vakuuttavin joukkue. Siksi myös Kroatian on taivuttava sen käsittelyssä perjantaina.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 9.12.2022 | KUVAT All Over Press

MM-puolivälierä: Kroatia-Brasilia

Klo 17.00 (TV2)

Kroatian ja Brasilian kohtaamisessa on selvät asetelmat. Kroatia yrittää pysäyttää turnauksen tähän saakka vakuuttavinta joukkuetta.

Kroatia oli vaikeuksissa jo Japanin juoksemisen ja tempon kanssa, eikä tämä asia tule helpottumaan tässäkään ottelussa. Brasilia on ollut pääosin loistava omassa tilanteenvaihto-pelissään ja on onnistunut ottamaan otteluissaan kontrollin hyvällä pallollisella vaiheella, jota on seurannut hyvä prässi menetyksen jälkeen.

Kaiken kruununa on ollut puolustuslinjan hyvä toiminta, joka on aktiivisesti puolustanut eteenpäin. Kokenut Thiago Silva on tässä vaiheessa yksi MM-kisojen parhaista pelaajista ja joukkueesta on vaikea löytää heikkoa lenkkiä.

Kroatia tykkää syötellä keskialueella nopeasti 1-2 kosketuksella, mutta kovan paineen alla tähän saakka nähty toiminta ei riitä. Kroatia on parhaimmillaan, jos vastustaja tulee löyhällä prässillä liian isoilla väleillä antamaan painetta. Tässä tapauksessa joukkue pelaa näyttävää syöttöpeliä ja osaa hyödyntää vastustajan antamat mahdollisuudet.

Itseään kovempaa vastustajaa vastaan ja kovasti työskentelevää joukkuetta vastaan osalla pelaajista nousee seinä vastaan, eivätkä Kroatian muutamat avainpelaajat pysty paikkaamaan kaikkia joukkueen vuotokohtia. Kroatia on silti laatujoukkue, joka pystyy varmasti maalintekoon Brasiliaa vastaan, mikäli Selecao ei ole Qatarissa jo nähdyllä tasolla.

Brasilian taivaalla ei tällä hetkellä näy uhkakuvia ja joukkue etenee suurella todennäköisyydellä välieriin. Ensin on kuitenkin paljon töitä tehtävänä, ennen kuin joukkueella on taas lupa tanssia ringissä.

Kokoonpanot

Brasilialla on ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa. Vasemman pakin tontti on myös tänään kysymysmerkki, sillä Alex Sandron pelaaminen on epävarmaa ja Alex Tellesin kisat on paketissa loukkaantumisen vuoksi. Danilo voidaan siirtää jälleen oikealta puolelle vasemmalle.

Zlatko Dalic päässee valitsemaan korttinsa täydestä pakasta, sillä Japani-ottelusta sivussa ollut laitapuolustaja Borna Sosa on jälleen mukana.

Arvio

Brasilia vie – mutta ei ilman kovaa ja sitoutunutta työtä