Carlos Sainzin ensi kauden talli ratkeamassa – Valtteri Bottaksen unelma murskaksi

Mercedes olisi halunnut Max Verstappenin, mutta on saamassa hänen sijastaan Carlos Sainzin.

Formula 1

Carlos Sainzin ensi kauden talli ratkeamassa – Valtteri Bottaksen unelma murskaksi

Carlos Sainz on espanjalaismedioiden mukaan sopinut siirtyvänsä ensi kaudeksi Mercedekselle 1+1-vuotisella sopimuksella.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 13.4.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Formula ykkösten kuljettajaruletin tärkeimmän liikkuvan palan kohtalo saattaa ratketa hyvinkin nopeasti – ellei se ole jopa ratkennut.

Ferrarilla vielä tänä vuonna ajava Carlos Sainz siirtyy espanjalaismedioiden mukaan ensi kaudeksi Mercedekselle 1+1-vuotisella sopimuksella. Osa F1-lähteistä on kuitenkin uutisoinut viimeisten tuntien aikana, ettei sopimus olisi vielä selvä, sillä Sainz haluaisi 1+1-vuotisen sopimuksen sijasta suoraan kaksivuotisen sopimuksen.

Espanjalaislähteiden mukaan Sainzin sopimus Mercedekselle saatettaisiin julkistaa jo ensi keskiviikkona ennen Kiinan GP-kisaviikonloppua.

”En olisi yhtään yllättänyt Toto Wolffin valinnasta. Sainz on on nälkäinen jätkä ja on ollut palkintopallilla joka kisassa tällä kaudella, paitsi siinä, jonka joutui istumaan sivussa umpilisäkeleikkauksensa vuoksi”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari sanoo.

Sainz siirtyi Ferrarille 2021. Voittoja hän on tallissa ajanut tähän mennessä kolme. Viimeisin tuli maaliskuussa Australiassa. Voittosauma tuli, kun Red Bullin Max Verstappen törmäsi teknisiin ongelmiin.

”Olen useaan otteeseen sanonut, että Sainz on aliarvostettu kuljettaja. Nuorempana hän nousi kisoissa järjestäen aina kolme tai neljäkin sijaa lähtöruutuaan paremmalle sijalle pelkästään rohkeutensa ja ajotaitojensa ansiosta. Ja nyt hänellä alkaa olla myös runsaasti kokemusta.”

”Ferrarilla hän on jäänyt Charles Leclercin taakse nokkimaan, vaikka on usein ollut monacolaista vahvempi suorittaja. Mercedeksellä hän saisi tallikaverikseen brittiläisen George Russellin ja uskon, että heillä synkkaisi ihan hyvin, mutta kyllähän tallikaverusten kesken kuuluu aina pientä kilpailua olla.”

”Mercedes ei nyt ole kuumimmassa tuloskunnossaan, mutta selvästi myös Sainz uskoo siihen, että talli pystyy rakentamaan jälleen vahvan auton, kun säännöt 2026 muuttuvat. Mercedes oli sarjassa väkivahva aiemmin monta kautta, koska tallin hybridimoottori oli niin ylivoimainen. Niin voi käydä nytkin. Sanonpahan vaan, että kausi 2026 voi Mersua ajatellen olla yllätys.”

Sainzin sopimus pudotti Valtteri Bottakselta yhden vahvan vaihtoehdon pois.

”Tähän voi sanoa, että Sainz ei nyt sitten ole menossa Audille ainakaan ihan heti. Vielä on paikkoja jaossa ja  täytyyhän tässä uskoa, että Bottaksen neuvottelulinjat ovat kuumina vielä moniin suuntiin. Kyllä formula ykkösissä aina yksi suomalainen kuski täytyy olla”, Mustakari sanoo.