Cristiano Ronaldo lähti Manchester Unitedista, mutta punainen bordelli jäi Old Traffordille

And it is now. Cristiano Ronaldo ura Manchester Unitedissa on ohi.

JalkapalloValioliiga

Cristiano Ronaldo lähti Manchester Unitedista, mutta punainen bordelli jäi Old Traffordille

Cristiano Ronaldon sopimus Manchester Unitedin kanssa on purettu. Jukka Röngän mukaan yksi ongelma on nyt poissa, mutta se ei ratkaise vielä mitään.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.11.2022 | KUVAT All Over Press

Manchester United ja Cristiano Ronaldo ovat sopineet, että Ronaldon sopimus Unitedin kanssa päättyy saman tien. Jukka, ei tainnut tulla yllätyksenä?

Ei missään tapauksessa. Viime viikkoisen Piers Morganin haastattelun jälkeen oli selvää, että Ronaldo ei enää pelaa Unitedissa yhtään ottelua. Kysymys oli vain siitä, miten ja millä ehdoilla hänen sopimuksensa puretaan.

Se, että päätös tehtiin näin nopeasti, on kaikkien kannalta paras ratkaisu. Old Traffordilla päästään toivon mukaan palaamaan nyt arkeen ja miettimään, miten Ronaldon lähtö paikataan ja miten joukkuetta vahvistetaan tammikuun siirtoikkunan aikana.

Myös Ronaldo voi nyt kääntää uuden luvun urallaan. Jos sopimus on tosiaankin purettu, kuten nyt on uutisoitu, Ronaldo on vapaa siirtymään mihin seuraan tahansa vapailla papereilla.

Joko se tiedetään, mikä on Ronaldon uusi osoite?

Jos sen joku tietää, se joku ei ole kertonut. En olisi yllättänyt, että asioita on valmisteltu kulisseissa jo enemmän mitä julkisuuteen on kerrottu. Toki Ronaldo pelaa nyt MM-kisoissa ja hänellä on erinomainen näyteikkuna todistaa, että hän on edelleen 37-vuotiaana ja kaikkine mausteineen maailmanluokan pelaaja. Jokainen voi kuvitella, mitä tapahtuisi, jos Ronaldo johtaisi Portugalin loppuotteluun ja tekisi matkalla 5-6 maalia. Sen jälkeen kysymys olisikin yhtäkkiä kilpajuoksusta.

Nyt kun pöly Ronaldon kohutusta haastattelusta alkaa laskeutua, miten sinä näet tämän Ronaldon sopan?

Kuten olen jo parissa yhteydessä sanonut, Ronaldoa on helppo syyttää – ja totta kai syytöksiin on myös aihetta. Eihän tämä ole sellaista käytöstä, mitä 500 000 punnan viikkopalkkaa nauttivalta pelaajalta ja maailmantähdeltä voidaan edellyttää.

Mutta kyllä tässä sopassa monella muullakin on syytä katsoa peiliin. En tietenkään voi ottaa kantaa, mitkä Ronaldon väitteistä ovat tarkkaa ottaen totta ja mitkä hänen tulkintaansa asioista, mutta kyllähän Manchester Unitedin johto on toheloinut tässäkin asiassa todella lahjakkaasti.

Enkä tarkoita, että Unitedin olisi pitänyt pokkuroida Ronaldoa kuin jotain maailmanomistajaa, mutta jo se, että Ronaldo on saatu käyttäytymään tällä tavalla, kertoo, että asioita ei ole hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla. Jos kysymys on ollut Ronaldon kusipäisyydestä, silloin peli olisi pitänyt viheltää poikki jo aikaisemmin – esimerkiksi kesällä, jolloin ensimmäiset oireet Ronaldon aisan yli potkimiset tulivat julkisuuteen.

Mutta kun silloin kelassa ei lyöty lukkoa päälle, oli iso riski, että seuraavassa mutkassa Ronaldo vetää taas siimaa entistäkin kauemmaksi – kuten kävi.

Ihmettelen edelleen myös Erik ten Hagin käytöstä surullisen kuuluisassa Tottenham-ottelussa. Miksi ihmeessä hänen piti edes ehdottaa Ronaldolle kentälle menemistä joksikin järjettömäksi jämäminuutiksi? Jos ten Hag ei ymmärtänyt, mitä siitä seuraisi, niin on pakko kysyä, mitä muutakaan hän ymmärtää? Toki Ronaldokin käyttäytyi siinä tilanteessa huippupelaajalle epäsopivasti, mutta vielä puupäisempi siinä tapauksessa oli ten Hag.

Sitten tässä näytelmässä on vielä se ulottavuus, että jos Ronaldon väitteet pitävät oikeasti paikkaansa, niin kyllähän Manchester United on silloin seurana ja organisaationa paljon paljon syvemmällä suossa kuin kukaan olisi uskonut. Kaikki nauroivat José Mourinholle, kun hän sanoi, että Unitedin johtaminen Valioliigassa toiselle sijalle kaudella 2017-18 oli hänen valmentajauransa kovin saavutus.

Nyt kaikki nauravat Mourinhon sijasta Manchester Unitedille – paitsi Unitedin kannattajat.

Ristin Roman Abramovitšin alkuaikoina Chelsean siniseksi bordelliksi ja olen seurannut nyt, muuttuuko Chelsea Todd Boehlyn aikakana jälleen toiminnallisesti bordelliksi. Manchester Unitedin kohdalla kysymystä ei tarvitse enää miettiä. Se on jo muuttunut. Yksi ongelma on poissa, mutta vain yksi – eikä sen ongelman poistaminen ratkaise oikeasti mitään.