Draamaattinen takaisku Sotkamolle – Jussi Korhonen sivuun loppukaudeksi

Jussi Korhosen pelit on tältä kaudelta pelattu.

Pesäpallo

Draamaattinen takaisku Sotkamolle – Jussi Korhonen sivuun loppukaudeksi

Sotkamon Jymy tiedotti perjantaina, että loistokauden pelannut koppari Jussi Korhonen on sivussa loppukauden.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.8.2022 | KUVAT All Over Press

Sotkamon Jymyn valmistautuminen perjantaina alkaviin pudotuspeleihin koki dramaattisen takaiskun, kun kolmoskoppari Jussi Korhonen joutui loppukaudeksi sivuun pelikentiltä. Jymyn tiedotteen mukaan Korhoselta leikattiin tulehtunut umpilisäke viime yönä Kainuun keskussairaalassa. Leikkaus onnistui hyvin, mutta Korhosta ei enää nähdä tällä kaudella pelikentillä.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Korhosen sairastumista merkittävänä takaiskuna Jymylle.

”Puhumme kuitenkin Suomen parhaasta kopparista ja hänen paikkaamisensa ei ymmärrettävästi ole helppoa. Jymyn onneksi sillä on jokeriosastolla kokenut Niilo Piiponniemi, joka pelasi viime kauteen asti Jymyn takakentällä. Lisäksi nuori Iivari Vihanto on osoittautunut tällä kaudella erinomaiseksi koppariksi.”

”Uskoisin, että Vihanto siirtyy Korhosen paikalle kolmoskoppariksi ja Piiponniemi pelaa kakkoskopparina”, Arffman sanoo.

From Vimpeli, Tampere and Sotkamo to New York, San Diego and Pittsburgh! Pesäpallo and Baseball. Play now at LeoVegas!

Arffmanin mukaan Korhosen loukkaantuminen heittää kysymysmerkin Jymyn syksyn menestysmahdollisuuksien ylle.

”Sitä, miten ratkaiseva Korhosen poissaolo on, on vaikea vielä ennakoida. Asiasta saadaan ensimmäinen tarkempi kuva jo tänään, kun Jymy kohtaa puolivälierien avauksessaan Joensuun. Sieltä tulee vastaan erinomaisen kauden pelannut Juho Toivola, jolla on erittäin hyvä kumura. Tänään nähdään varmasti ensimmäiset merkit, miten Piiponniemen käsi riittää tällä hetkellä polttamaan kumuroista.”

”Hän on toki pelannut koko uransa kopparina, mutta on asennoitunut tällä kaudella pelaamaan vain jokerina. Samanlainen kysymysmerkki on myös Vihannon yllä, sillä kolmoskoppparin tontti on erilainen pelattava kuin kakkoskopparin tontti”, Arffman sanoo.

Lue myös: Jussi Korhosen heitto on saanut tänä kesänä muut pelaajat ja katsojat haukkomaan henkeä