Juha Korhosen yllätyssiirto Kouvolaan nostaa pöydälle mielenkiintoisen taktisen valinnan

Juha Korhonen lähti Hyvinkäältä tulikivenkatkuisissa tunnelmissa tämän kauden päätteeksi.

Pesäpallo

Juha Korhosen yllätyssiirto Kouvolaan nostaa pöydälle mielenkiintoisen taktisen valinnan

Juha Korhonen palaa takaisin Kouvolaan. Pekka Arffman pitää siirtoa yllättävänä ja mielenkiintoisena.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 18.9.2023 | KUVAT All Over Press

Kouvola kertoi tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen lyöjäjokeri Juha Korhosen kanssa. Pekka, oliko yllätys, että Korhonen palaa nimenomaan Kouvolaan?

Oli selvää, että Korhonen jatkaa vielä uraansa jouduttuaan lähtemään Hyvinkäältä, mutta Kouvolaan siirtyminen oli jonkinmoinen yllätys, mutta myös mielenkiintoinen yllätys.

Korhonen on edelleen 43 ikävuodesta huolimatta hyvä lyöjäjokeri ja hän on myös erinomainen kakkosvaihdon purkaja. Hän purki kakkosvaihdon tälläkin kaudella runkosarjassa yli 66 prosentin tehoilla, minkä lisäksi hän löi 42 juoksua ja säesti ykkösjokeri Juha Niemeä. Lisäksi Korhonen pystyy edelleen myös etenemään, mikä on lyöjäjokerille aina plussaa.

Korhonen on selkeästi sopeutunut myös kakkosjokerin rooliin, mihin hän joutuu myös Kouvolassa, jossa ykkösjokerina pelaa Patrik Wahlsten.

Best odds for Formula One, Premier League, Champions League, Veikkausliiga and Liiga. Check the odds and play now at Stake.com!

Siinä mielessä siirto kuitenkin yllättää, että Korhonen vie yhden kolmesta jokeripaikasta, mikä puolestaan aiheuttaa Iiro Haimin tilalle tulevalle uudelle pelinjohtajalle Petri Tuuvalle mielenkiintoisen ja varmasti myös haastavan taktisen valinnan. Painottaako Tuuva ulkopeliä vai sisäpeliä, jolloin alun perin lyöjäjokeriksi hankittu Teemu Nikkanen pelaa numero hihassaan ja toisena kopparina?

Sisäpelin painottaminen kaventaisi Superin parhaiden koppareiden eturiviin 2-3 kautta sitten nousseen Valtteri Hämäläisen roolia entisestään, sillä silloin Hämäläinen putoisi kokonaan ulos avauskokoonpanosta.

Jos taas Tuuva painottaa ulkopeliä, silloin vaihtoehtona on pelata kolme lyöjäjokerilla – Wahlstenilla, Korhosella ja Nikkasella, mikä olisi Tuuvalta kova veto. Tässä mallissa Hämäläiselle jäisi paikka toisena kopparina.

Miten vahvalta Kouvolan ensi kauden miehistö näyttää?

Nythän kaikki siirrot eivät ole vielä välttämättä paketissa, mutta leveyttä Kouvolalla joka tapauksessa tulee olemaan ja Tuuva saa miettiä moneen kertaan, mikä on hänen paras koosteensa.

Kouvola muuttuu siinä mielessä, että loukkaantuneena koko kauden ollut Elias Pitkänen palaa lukkariksi ja Aleksi Vainio siirtynee Kouvolan Ykköspesis-joukkueeseen – valmiina toki hyppäämään kehiin, jos Pitkäselle sattuu jotain.

Pitkäsen paluun myötä etukenttä voi pelata hieman taaempana, sillä Pitkänen on parempi hakemaa lyhyitä kuin Vainio. Valtteri Luoma on ilman muuta toinen etumies, mutta toisesta etukentän paikasta vääntävät Arttu Ruuska ja lupaava Eemeli Laine.

Linjaan on tarjolla viisi pelaajaa. Todennäköisin linjan ryhmitys on Matti Latvala, Patrik Vartama, Jasperi Luoma ja tällä kaudella itsensä läpi lyönyt Aapo Kinnunen. Matti Saukko on viides vaihtoehto linjaan.

Taakse tämänhetkisessä näkymässä on myös kolme vaihtoehtoa – Nikkanen, Tommi Mäentausta ja Hämäläinen.

Sisäpelissä Korhosen tulo tarkoittaa sitä, että jos Nikkanen pelaa numero hihassaan, jokeriosastolle jää Wahlstenin ja Korhosen lisäksi paikka nopeille jaloille eli Saukolle tai Ville Pesulle.

Mutta turha tässä on vielä lyöntijärjestyksiä ja ulkopelikoosteita sen enempää ruotia, sillä Kouvola ei ole vielä ilmoittanut lopullista ensi kauden joukkuettaan. Joka tapauksessa Kouvoa saa varsin kilpailukykyisen miehistön ja vaikkei se ole ensi kaudellakaan suurin mestarisuosikki, se kuuluu silti selkeästi samaan seitsemän kärkiseuran ryhmään kuin tänä vuonna.