Eeli Tolvanen oli valopilkku, kun Predators voitti kahdesti ala-arvoisella pelillä

Eeli Tolvasen rannekuti ohitti San Jose Sharksin maalivahdin James Reimerin NHL-kauden avausottelussa Prahassa.

JääkiekkoNHL

Eeli Tolvanen oli valopilkku, kun Predators voitti kahdesti ala-arvoisella pelillä

Nashville Predators ja San Jose Sharks ottivat varaslähdön NHL-kauteen Prahassa. Jääkiekko oli vielä syysterässä, mutta Predatorsin Eeli Tolvanen käytti oman mahdollisuutensa avausviikonloppuna vakuuttavasti.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 10.10.2022

Nashville Predators voitti odotetusti San Jose Shakrsin kahdesti peräkkäin Prahan NHL-otteluissa. Kauden avaus oli kuitenkin Predatorsilta kaikkea muuta kuin vakuuttava.

Katseet kääntyvät päävalmentaja John Hynesiin. Vaikka kyseessä oli vasta kauden avaus, eikä Euroopassa pelattaville näytösluontoisille, toki täysverisille NHL:n runkosarjan otteluille, pidä yksittäisinä tapahtumina antaa määräänsä enempää painoarvoa, oli Predatorsin pelaaminen pahimmillaan ala-arvoisen heikkoa.

Lauantaina pelatussa jälkimmäisessä ottelussa Predators oli pahasti jopa heikoilla meriiteillä operoivan David Quinnin Sharksin jaloissa. Sharksin keskinkertainen pelaajamateriaali ja Juuse Saroksen tukimieheksi hankittu Kevin Lankinen pelastivat kuitenkin Predatorsille monen jo etukäteen budjetoimat sarjapisteet.

Predatorsin kiekollinen pelaaminen oli vaikeimmilla hetkillä kamalaa katsottavaa. Joukkueen pelaajat valitsivat järjestäen siirtokiekkoja ja tukkoisia roikkunostoja. Se luovutti ikään kuin tarkoituksella vallan välineen huonolle vastustajalleen. Laadukkaampi joukkue olisi varmasti rokottanut surutta nähdyn heikoista pelivalinnoista.

Lyhytsyöttöpeli loisti poissaolollaan, vaikka sitä toteuttamaan kokoonpanosta löytyisi Mikael Granlundin kaltainen keskushyökkääjä pelitapaesimerkiksi tai Roman Josi, kiekollinen puolustaja NHL:n aivan terävimmältä huipulta.

On sääli, että Predators pelaa näin heikosti. Vaikka kokoonpano ei aivan NHL:n kärkeä olekaan, avainpaikoilta löytyisi laatua aivan läntisen konferenssin kärkipaikoille, jos pelitavasta tulisi edes ripaus kilpailuetua. Nyt sellaista ei ole näköpiirissä.

Tolvanen vakuutti

Suomalaisittain avausviikonlopun tärkein tarina oli Eeli Tolvanen. Laitahyökkääjä teki perjantaina voittomaalin upealla rannelaukauksellaan ja kirsikaksi kakun päälle hän teki upean esityön Nino Niederreiterin voittomaaliin lauantain ottelussa.

Tärkeiden tehopisteiden lisäksi Tolvanen vakuutti muutenkin. Nelosketjussa kauden aloittanut Tolvanen nousi kakkosketjun laitaan jälkimmäisessä ottelussa, kun sekä kiekollinen suoritusvarmuus että kiekottomana tehty työ oli vakuuttanut valmennuksen.

Tolvanen sai vastuuta myös toisessa ylivoimakentällisessä. Vastuu ja hyvän pelisuorituksen kautta tullut tulos lupaavat hyvää suomalaisen tulevan kauden kannalta.